L'IBEX 35 ha començat la jornada post tipus d'interès de la Fed donant la nota negativa. El selectiu del mercat de valors espanyol ha iniciat la sessió amb un descens del 0,07%, la qual cosa el condueix a lluitar per no baixar del llindar dels 9.000 enters. Malgrat que no es tracta d'un descens gaire voluminós, sí que és una evidència que el mercat no està convençut de l'última pujada de tipus d'interès de 25 punts bàsics que la Reserva Federal va dur a terme ahir. El banc central dels Estats Units, finalment, no va interrompre les alces de les taxes d'interès, malgrat que alguns analistes veien possible una aturada de la Fed motivada per la crisi bancària que fueteja el país americà.

Malgrat això, la institució liderada per Powell va tornar a elevar els tipus en el mateix nivell que ho va fer el febrer (0,25%), enviant un clar missatge de persistència i lluita contra la inflació dels Estats Units. Powell va tornar a recalcar que l'IPC segueix en nivells elevats, una cosa que anima la institució a continuar elevant els tipus d'interès. Es pot destacar que, en cas de no haver ocorregut cap fallida, la Fed hagués alçat les taxes per sobre del 0,25%, i més atenent els missatges que els oradors de la Reserva Federal anaven transmetent abans de la caiguda de SVB. Powell va tornar a constatar la solidesa i el resilient que el sistema bancari dels Estats Units, i va recordar que els dipòsits dels clients són segurs.

Quant al Vell Continent, els inversors estaran atents a la Cimera de líders de la Unió Europea, on es debatrà, entre altres coses, de la caiguda dels bancs als Estats Units i de la possible afectació a la banca europea i, per descomptat, de la venda de Credit Suisse.

D'altra banda, i també des de la mirada macroeconòmica, els altres esdeveniments que podrien torçar el curs d'alguns dels índexs borsaris de l'eurozona és la pujada de tipus d'interès que pretén dur a terme el Banc d'Anglaterra i el Banc Central de Suïssa. En el cas dels anglesos, durant la jornada d'ahir es va conèixer que la inflació del Regne Unit va despuntar fins al 10,4% el febrer des del 10,1% que mantenia.

Tornant a l'IBEX 35, els valors que han iniciat la jornada amb millor peu són Cellnex (+1,51%), ArcelorMittal (+0,84%), Fluidra (+0,26%), Inditex (+0,24%) i Colonial (+0,17%). A la inversa, les companyies que no només no concilien la tendència a l'alça, sinó que, a més, acumulen els descensos més grans són BBVA (-1,03%), Banc Sabadell (-0,86%), CaixaBank (-0,78%), Grifols (-0,69%) i Banc Santander (-0,64%).

Quant a la resta de les places europees, totes elles han començat amb una dinàmica similar a la de l'IBEX 35. A França, el CAC 40 decreix un 0,33%; a Alemanya, el DAX 30 cedeix més d'un 0,30%; a Anglaterra, el FTSE 100 cau un 0,45% en espera de la decisió final del BoE; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib cedeix un 0,07%, sent aquest l'índex menys baixista a l'inici de la sessió.

Al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, esquist de referència a l'eurozona, cauen un 0,12%, fins als 76,60 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, petroli de referència al mercat dels Estats Units, cauen un 0,24%, fins als 70,66 dòlars per barril. Respecte a l'or, els contractes a futur del metall preciós emergeixen més d'un 1,50%, fins als 1.978,65 dòlars per unça.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0906 'bitllets verds', mentre que la prima de risc espanyola se situava en 103,2 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a 10 anys en el 3,304%.

Quant a la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin, l'actiu més valuós del mercat, manté una alça de l'1,23%, la qual cosa l'ubica en els 25.444 euros. Per la seva part, l'Ethereum, segona cripto més valuosa, manté un increment del 0,72%, fins als 1.611 euros.