L'IBEX 35 aguanta sobre els 9.200 punts i experimenta una alça del 0,29% en la mitja sessió, malgrat estar sent una jornada baixista per als valors bancaris. Totes les companyies del sector bancari reflecteixen descensos en una jornada en què se celebra la junta d'accionistes de Banc Santander i de CaixaBank. Més enllà de la celebració d'aquesta cita amb els inversors dels bancs, no hi ha altres esdeveniments que puguin variar el to de la banca en el selectiu del mercat de valors espanyol.

La sessió d'aquest divendres ve marcada per la publicació de la inflació de l'eurozona, la qual pot valer perquè el mercat es faci una idea de l'abast les futures pujades de tipus d'interès. Malgrat que sembla que la incertesa al sector financer i els problemes de la banca originats després de la fallida de diversos bancs als Estats Units i la caiguda de Credit Suisse marcaran el ritme de la pròxima variació monetària, l'IPC continua sent la referència clau per al BCE a l'hora de prendre decisions amb els tipus d'interès. Fins abans de la publicació de l'última dada d'inflació, la cota actual s'ubica sobre el 8,5% a l'eurozona. Al començament del matí també s'han conegut les últimes dades de la taxa d'estalvi a Espanya, la qual cedeix 6,6 punts fins al 7,2%, nivell mínim des de 2018.

Quant a la dinàmica dels valors de l'IBEX 35, les companyies que ve rendint amb millor peu i acumulen les alces més grans són IAG (+2,88%), Sacyr (+1,78%), Fluidra (+1,24%), Telefónica (+1,24%) i Inditex (+1,15%). A la inversa, les firmes que no només no aconsegueixen entaular la tendència a l'alça, sinó que acumulen els descensos més grans són Bankinter (-2,51%), Unicaja Banc (-1,54%), CaixaBank (-1,31%), Banc Sabadell (-1,21%) i Grifols (-1,01%). Els bancs estan protagonitzant les caigudes més grans a aquesta hora de la sessió.

Quant a la resta de places europees, totes elles mantenen el to positiu en la mitja sessió, apuntant cap a un nou tancament en positiu. A França, el CAC 40 manté una alça del 0,47%; a Alemanya, el DAX 30 creix un 0,36%; a Anglaterra, el FTSE 100 mostra un increment del 0,24%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib creix un 0,28%. L'ull inversor estarà pendent de l'arrencada de Wall Street en l'última sessió borsària de la setmana.

Quant al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, petroli de referència al Vell Continent, mantenen una alça del 0,13%, fins als 78,72 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, esquist de referència al mercat nord-americà, creix un 0,27%, fins als 74,57 dòlars per barril. En el referit a l'or, els contractes a futur del metall preciós cedeixen un 0,14%, fins als 1.994,20 dòlars per unça.

L'interès del bo a deu anys d'Espanya pràcticament repeteix (puja menys d'un punt bàsic) en 3,401 % i la prima de risc baixa a 101 punts bàsics.

En la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin, l'actiu més valuós del mercat, cedeix un 0,40% en les últimes 24 hores, fins als 25.607 euros. D'altra banda, l'Ethereum, la segona criptomoneda més valuosa de la indústria criptogràfica, creix un 0,25% en les últimes hores, la qual cosa l'eleva fins als 1.649 euros. Es pot destacar que aquests actius són a les portes de tancar un trimestre positiu, el qual adquireix més valor si comparem la situació que mantenia el mercat de les criptomonedes fa tot just sis mesos.