L'IBEX 35 no aconsegueix entaular la tendència a l'alça en la mitja sessió després que la setmana anterior firmés un ple de pujades. El selectiu del mercat de valors espanyol continua tenyit de vermell a aquesta hora del matí, després que el petroli de qualitat Brent, com el WTI, marqui fortes alces després de la reducció de l'oferta diària de l'OPEP+. En aquests moments, l'IBEX 35 experimenta una caiguda del 0,46%, la qual cosa el deixa per sota dels 9.200 enters, concretament, sobre els 9.190 punts.
Durant la jornada d'ahir, diversos membres de l'organització d'exportadors de petroli van acordar una mesura "voluntària" per reduir l'oferta per a així tractar d'equilibrar-la a la demanda. En aquestes, i davant de la confirmació d'una retallada de la producció diària, el preu del Brent ha despuntat més d'un 5% aquest dilluns.
Això sembla no haver-li assegut bé a l'IBEX 35, que, malgrat fer ple de sessions amb pujades durant la setmana anterior, ve cotitzant en negatiu des de principis del matí. De fet, en la mitja sessió, el selectiu del mercat de valors espanyol és l'únic d'entre els grans parquets borsaris europeus que cedeix. El DAX 30 és l'altre mercat que podria tenyir de vermell el seu caseller, ja que cotitza pla a aquesta hora. Per la seva part, a París, el CAC 40 creix un 0,33%, mentre que, a Milà, el FTSE Mib creix més d'un 0,40%.
Més enllà de la pujada del Brent i del WTI, els quals emergeixen més d'un 5% a aquesta hora del matí, i de l'anunci de la retallada de producció de l'OPEP+, la jornada no compta amb altres grans esdeveniments macroeconòmics ni empresarials que puguin desviar el rumb de l'IBEX 35. En aquests moments, Repsol és l'empresa més creixent del principal índex borsari espanyol, anotant-se una pujada del 2,68%. Li segueixen altres valors com Unicaja Banc (+2,13%), BBVA (+1,98%), Bankinter (+1,76%) i Banc Sabadell (+1,64%). A la inversa, els valors més decreixents en la mitja sessió són Fluidra (-4,14%), ArcelorMittal (-2,74%), Iberdrola (-1,87%), Acciona (-1,41%) i Sacyr (-1,35%).
Repsol ve sent un dels valors 'estrella' de la sessió després de veure's afavorit per l'increment del preu del Brent i del WTI. Els experts asseguren a ON ECONOMIA que el Brent podria instal·lar-se a la forquilla d'entre els 80 dòlars i els 100 dòlars, una cosa que podria beneficiar el negoci de Repsol. Per això els inversors han elevat l'interès en la companyia petroliera en la mitja sessió.
El rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys als mercats secundaris de deute s'ha situat en el 3,329%, davant el 3,304% de divendres. D'aquesta forma, la prima de risc s'ha mantingut pràcticament estable, lleugerament per sobre dels 101 punts bàsics, encara que breument durant l'obertura ha caigut fins als 96,4 enters.
Al mercat de divises, l'euro s'ha apreciat un 0,23% davant el dòlar, fins a arribar als 1,0864 dòlars per euro, recuperant així la cota dels 1,08 dòlars que havia perdut dilluns a la matinada.
Quant al mercat de les criptomonedes, el Bitcoin, actiu electrònic més valuós del sector, ha aconseguit reduir les pèrdues de les últimes hores i asseure-se de nou sobre els 26.000 euros. Per la seva part, l'Ethereum camina amb una alça del 0,08%, la qual cosa el porta fins als 1.663 euros.