L'Ibex-35 ha baixat aquest dijous el 0,22% i ha perdut la cota dels 13.200 punts per la caiguda de la majoria dels bancs i altres grans valors. La sessió ha estat marcada per les pèrdues. Després de començar el dia amb alts i baixos i d'arribar a registrar guanys poc després de l'obertura, la borsa s'abonava a aquestes pèrdues, presidides pels bancs.
Al tancament de la sessió, CaixaBank s'ha deixat un 1,97%, seguida de Banc Santander (-1,04%), BBVA (-0,85%), Banc Sabadell (-0,77%) i IAG (-0,58%). En el sector bancari, aquest dijous, Bankinter ha publicat els seus comptes trimestrals, obrint la temporada de resultats trimestrals en el selectiu espanyol. El banc va obtenir un benefici net atribuït de 270 milions d'euros en el conjunt del primer trimestre de l'any, la qual cosa suposa un increment del 34,5% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.
Per part seva, el BBVA ha anunciat que procedirà a l'amortització anticipada total de dues emissions de cèdules hipotecàries que cotitzen a l'AIAF, Mercat de Renda Fixa, per un import conjunt de 3.500 milions d'euros.
Del costat contrari, Solaria ha avançat un 3,15%, per davant d'Aena (+1,80%), Bankinter (+1,65%), Ferrovial (+1,26%), Acciona (+1,24%), Endesa (+1,03%) i Naturgy (+1,01%).
Del seu costat, Aena reparteix aquest dijous un total de 1.646 milions d'euros en dividends amb càrrec als resultats de l'exercici de 2024, la qual cosa suposa el pagament més alt de la seva història, dels quals l'Estat espanyol rep 746,6 milions d'euros, ja que posseeix un 51% de l'operador aeroportuari.
Al mercat continu s'han intercanviat títols per 1.023 milions d'euros. Oryzon Genomics va encapçalar les caigudes (-11,7 %) després d'efectuar una ampliació de capital "accelerada", i Squirrel les pujades (4,19 %).
La rendibilitat del deute espanyol a llarg termini va baixar gairebé vuit centèsimes, fins al 3,089 %. La prima de risc amb Alemanya va baixar a 64,4 punts bàsics.
Lleus ascensos en la resta d'Europa
L'Ibex-35 ha estat el 'fanalet vermell' entre les principals Borses europees, amb Londres pujant un 0,05%; París, un 0,27%; Frankfurt, un 0,47%; i Milà, un 0,96%. Dins de l'agenda 'macro' europea, aquest dijous ha transcendit que la confiança dels empresaris alemanys ha millorat l'abril per quart mes consecutiu, segons reflecteix l'índex elaborat per l'Institut d'Investigació Econòmica de Munic (Ifo), que puja a 86,9 punts des dels 86,7 del mes anterior, la seva millor lectura des de juliol de 2024, malgrat les tensions comercials desencadenades per la pujada d'aranzels anunciada a començaments de mes pels Estats Units.
En el pla internacional, el ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, es reuneix aquest dijous amb el representant de Comerç dels Estats Units, Jamieson Greer, per continuar aprofundint la relació bilateral entre ambdós països i per traslladar-li la "mà estesa" d'Europa per arribar un acord "just i equilibrat" en matèria comercial i evitar el conflicte aranzelari.