L'IBEX 35 ha començat l'última sessió borsària de la setmana amb el pilot enrojo encès, cedint més d'un 0,52%, posant en perill els 9.400 punts. Malgrat que, al llarg de la setmana, s'ha vist a un selectiu del mercat de valors espanyol creixent per sobre dels 9.500 enters, l'IBEX no ha aconseguit asseure-se en l'esmentada cota en cap moment. De moment, el principal índex borsari espanyol cotitza en negatiu, generant el dubte de si tancarà la setmana amb decreixements. En cas de fer-ho, trencaria la ratxa d'alces setmanals que, fins ara, és de quatre setmanes creixent de forma consecutiva. En aquests moments, l'IBEX 35 creix un 0,17% des de dilluns passat.
Tot això en una jornada en la qual el més destacat serà la publicació dels PMI de l'eurozona i dels Estats Units, a més de la ponència de Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu, en la sessió 'Perspectives de l'economia de la zona euro en un entorn d'incertesa'. De Guindos parlarà en un moment en què alguns dels seus companys del BCE han elevat la veu contra la inflació en les últimes hores, deixant clar que encara són necessàries més pujades de tipus per fer retornar la inflació fins al 2%. A més d'això, el vicepresident del BCE parlarà en la mateixa setmana en què s'ha confirmat el descens de l'IPC de l'eurozona fins al 6,9%. Sigui com fos, l'entorn macroeconòmic suscita diversos dubtes que, de cara al mercat, són importants.
Quant a l'empresarial, en els primers compassos de la sessió s'han conegut els resultats d'algunes de cotitzades com a Línia Directa o Tubacex. El mercat espanyol, com el de la resta del món, continua immers en l'època de resultats trimestrals. Per exemple, als Estats Units es van conèixer els resultats d'IBM o de Tesla durant la jornada d'ahir. Més enllà d'això, no hi ha hagut cap altre moviment que hagi pogut agitar el mercat de valors espanyol.
En el referit a l'IBEX 35, Logista és la companyia que més creix en els primers compassos de la jornada, amb una alça del 2,02%. El segueixen altres empreses com Redeia (+0,58%), Acciona Energía (+0,55%), Acciona Energía (+0,55%), Cellnex (+0,55%) i Solaria (+0,39%). A la inversa, les empreses que, en aquests moments, acumulen els descensos més grans són ArcelorMittal (-1,73%), Indra (-1,43% 9, Bankinter (-1,18% 9, Acerinox (-1,18%) i Fluidra (-1,14%).
Quant a la resta de les principals places borsàries de l'eurozona, tret del CAC 40 francès, que creix un 0,10%, la resta dels índexs decreixen. El DAX 30 alemany cedeix un lleuger 0,021%; el FTSE 100 cau un 0,15%; el FTSE Mib mostra un decreixement del 0,38%. Cal veure si la publicació dels PMI agita la dinàmica dels principals índexs de l'eurozona.
Quant al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, petroli de referència a l'eurozona, cedeixen un 0,53%, fins als 80,66 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, esquist de referència al mercat dels Estats Units, cauen un 0,69%, fins als 76,97 dòlars per barril. Quant als futurs de l'or, aquests cauen per sobre de l'1,10%, fins als 1.995 dòlars per unça.
Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0944 'bitllets verds', mentre que, al mercat de deute, l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys se situava en el 3,458%.
En el referit a la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin, la criptomoneda més valuosa del mercat, cau un 0,83%, fins als 25.534 euros. Per la seva part, l'Etheruem decreix un 1,38%, fins als 1.746 euros. Es pot destacar que, durant la jornada d'ahir, l'Eurocambra va aprovar la Llei MiCA, la qual regula el mercat de les criptomonedes.