L'IBEX 35 ha començat la sessió d'aquest dimarts amb bon peu, marcant una alça del 0,68% i superant la barrera dels 9.200 punts després que, durant la jornada d'ahir, el selectiu del mercat de valors espanyol caigués per les alces vistes en el Brent. Aquest dimarts, el principal índex borsari espanyol s'ha despertat donant la nota positiva, assaltant els 9.200 enters i tornant a la senda positiu pel qual va caminar durant la setmana anterior. La jornada d'ahir va ser la primera que l'IBEX 35 va tancar en negatiu després de cinc sessions consecutives amb pujades.

I és que, la decisió d'alguns països de l'OPEP+ van minvar la dinàmica de l'IBEX 35. Aquests, amb l'Aràbia Saudita liderant el bloc, van decidir aprovar una reducció "voluntària" de la producció diària de petroli, la qual cosa es va plasmar sobre el preu de la matèria primera, marcant pujades de fins al 5%. Això va semblar no encaixar en l'IBEX 35, ja que la resta de les places europees sí que van marcar creixements al llarg de la jornada.

El mercat s'ha despertat aquest dimarts amb les noves dades d'atur i d'afiliació a la Seguretat Social corresponents de març. L'atur ha caigut un 1,67% respecte a l'anterior mes a causa de la contractació més gran per a la Setmana Santa, sobretot al sector serveis. D'aquesta forma, el nombre d'aturats a Espanya cau fins a les 2.862.260 persones. Quant a la Seguretat Social, aquesta ha tancat març amb una xifra rècord d'afiliació. L'ens públic n'ha comptabilitzat al març 206.410 nous cotitzadors, la qual cosa deixa la xifra total del país en 20.170.142 afiliats.

Cellnex creix després de la sortida de Kan

Les bones estadístiques laborals del país semblen haver assegut bé en l'IBEX 35, el qual camina en positiu a l'inici de la sessió, recuperant el terreny perdut durant la sessió de dilluns. A aquesta hora del matí, Fluidra és la companyia més alcista, amb un repunt del 2,68%. Li segueixen Cellnex (+2,53%), Rovi (+2,07%9, BBVA (+1,69%) i IAG (+1,34%). A la inversa, els valors més decreixents a l'inici de la sessió d'aquest dimarts són Solaria (-1,02%), Telefónica (-0,58%), Redeia (-0,49%), Grifols (-0,40%) i Meliá (-0,25%).

En l'àmbit empresarial, destaca que aquest dimarts s'ha conegut la dimissió de Bertrand Kan i de Peter Shore com a consellers independents de Cellnex. Tal com va informar ON ECONOMIA, l'escalada accionarial de Chris Hohn, president del fons TCI, actual màxim accionista de Cellnex, estava generant pressió al si de la companyia, la qual ha acabat per provocar la dimissió de Kan després que aquest sortís de la presidència de la firma amb seu a Barcelona.

Quant a la resta de places europees, totes elles, excepte el FTSE Mib italià, caminen en positiu. A França, el CAC 40 creix un 0,20%; a Alemanya, el DAX 30 emergeix un 0,30%; a Anglaterra, el FTSE 100 despunta un 0,14%.

El Brent segueix a l'alça després de la decisió de l'OPEP+

Per la seva part, al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, petroli de referència a l'eurozona, continuen creixent després de les alces registrades ahir. Aquest dimarts s'anoten una pujada del 0,69%, fins als 85,49 dòlars per barril. Per la seva part, els futurs del WTI, esquist de referència als Estats Units, emergeixen un 0,71%, fins als 81 dòlars per barril. D'altra banda, els futurs de l'or es mantenen plans, entorn dels 2.000 dòlars per unça.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0911 'bitllets verds', en tant que la prima de risc espanyola s'acostava als 104,1 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a 10 anys en el 3,290%.

Quant a les criptomonedes, el Bitcoin experimenta una alça del 0,49% en les últimes 24 hores, la qual cosa el porta fins als 25.622 euros. Per la seva part, l'Ethereum es manté pla, entorn dels 1.659 euros.