L'Ibex-35 ha recuperat en la sessió d'aquest dijous la meitat de la seva caiguda acumulada pels aranzels de Trump després de confirmar-se la treva de 90 dies entre el mandatari nord-americà i la Unió Europea. El rebot és del 4,02% i serveix per assolir els 12.299 punts i recuperar-se de part d'una caiguda que va arribar a ser de l'11% després dels anuncis del president dels Estats Units. El selectiu espanyol s'ha salvat d'un possible efecte de la pujada d'aranzels del 20% anunciada per la Casa Blanca a la Xina, que ja pateix un sobrecost del 145% als seus productes d'importació.

Es tracta de la millor sessió des de 2020 i una de les pujades més forts des que l'índex comencés a operar en 32 anys. Tals pujades se solen produir a grans caigudes, com ja va passar durant la pandèmia el 2020, en plena crisi de deute i de l'euro entre 2011 i 2012 i durant la crisi financera mundial de 2008, temps tots ells convulsos i de fortes caigudes que després es van saldar amb grans rebots.

El principal guanyador de la sessió en el selectiu espanyol ha estat la catalana Fluidra, que ha pujat un 7,68% després de presentar el seu pla de combat als aranzels, amb una pujada de preus activada de manera preventiva, i un pla de negoci amb el qual espera continuar creixent en els anys vinents. Per darrere s'ha situat Bankinter, amb un rebot del 7,51% just el dia en què anunciava una nova targeta de la mà de Moeve, i de la també catalana Grifols, tercera pujada més forta amb un 6,63% i una intensa activitat als Estats Units, on compta amb producció local. BBVA i Caixabank, amb pujades de més del 6%, han estat els altres grans beneficiats en una jornada sense cap caiguda entre les principals cotitzades.

Fins i tot les pitjors parades en la sessió han millorat el seu valor en Borsa: Repsol ha pujat un 1,92%, Redeia un 2,13% i un 1,57% Telefónica, que ratificava en la presidència a Marc Murtra després de la seva junta d'accionistes, en la qual va confirmar el pla de reduir el cost operatiu de l'empresa i augmentar la seva eficiència.

Les borses europees també han pujat, amb xifres properes o superiors al 4% tant a Frankfurt (4,67%) com a París (3,83%) com a Milà (4,72%), mercats tots ells que van arribar a despuntar un 5%, però que van suavitzar el seu rebot en encomanar-se d'un Wall Street que va obrir amb caigudes properes al 3% com a reacció a la històrica pujada de la seva jornada anterior, quan va recuperar un 7% després de la treva aranzelària. Londres també ha pujat, en el seu cas un 3,04%.

El barril de Brent cotitzava en els 63,43 dòlars, un 3,15% menys, mentre el West Texas Intermediate (WTI) se situava en 60,03 dòlars, un 3,72% menys.

Al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys s'ha situat en el 3,313%, des del 3,349% registrat al tancament de dimecres. D'aquesta forma, la prima de risc ha descendit a 73,3 punts bàsics.

Al tancament de la sessió europea, l'euro s'apreciava un 2,18% davant el dòlar, fins a creuar-se en un tipus de canvi d'1,1188 dòlars respecte a l'euro.