L'IBEX 35 ha aconseguit tancar en positiu en una sessió en la qual el selectiu del mercat de valors espanyol ha cotitzat de més a menys. Malgrat que el principal índex borsari d'Espanya ha tancat amb una alça del 0,41%, i s'ha assentat sobre els 8.942 punts, aquest ha arribat a cotitzar sobre els 9.000 enters a l'inici d'una jornada mancada de publicació de dades macroeconòmiques. La sessió ha estat tranquil·la en el referit a la publicació de noves estadístiques que poguessin variar el to de l'IBEX 35.
A Espanya, el més destacat ha estat la sol·licitud del Govern de Pedro Sánchez per prorrogar l''excepció ibèrica' fins a finals d'any. Més enllà d'això, i comptant que la UE ha avançat en altres qüestions relacionades amb el sector energètic, no hi ha hagut grans moviments empresarials que hagin pogut variar la dinàmica del selectiu del mercat de valors espanyol.
A escala empresarial, Cellnex continua fent soroll després de Chris Hohn, president de TCI, es convertís en el màxim accionista de la companyia dedicada a les infraestructures de telecomunicacions el passat 23 de març i, durant la jornada d'ahir, demanés la sortida de Bertrand Kan, ja expresident de l'òrgan de la firma. Malgrat això, aquest dimarts, un soci de TCI ha tornat a la càrrega i, en aquesta ocasió, ha sol·licitat la sortida del consell d'administració de Kan en considerar la seva presència com a "inusual", ja que aquest no és president.
Sigui com fos, Cellnex continua immersa en un procés de reestructuració tant comercial com estructural, ja que encara està per definir qui serà el substitut de Tobías Martínez, que deixarà de ser CEO de la firma amb seu a Barcelona aquest juny.
Tornant a l'IBEX 35, les companyies que han tancat amb els guanys més grans són Repsol (+2,01%), IAG (+1,92%), Cellnex (+1,63%), BBVA (+1,41%) i Naturgy (+1,33%). Quant a aquesta última, la firma energètica ha celebrat aquest dimarts la seva Junta General d'Accionistes en qui, entre altres coses, Francisco Reynés ha estat reelegit com a president de Naturgy. A la inversa, les companyies que no només no han aconseguit conciliar la tendència alcista, sinó que, a més, han tancat amb les caigudes més voluminoses són Solaria (-3,88%), Colonial (-1,77%), Merlin Properties (-1,55%), Grifols (-1,19%) i Rovi (-1,02%).
Quant a la resta de places borsàries europees, totes elles han mostrat una evolució positiva. A França, el CAC 40 ha tancat amb una alça del 0,41%; Alemanya, el DAX 30 ha tancat a la sessió guanyant un 0,09%; a Anglaterra, el FTSE 100 ha tancat amb una alça del 0,17%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib s'ha anotat un creixement del 0,47%.
En Wall Street, tan sols el Dow Jones manté la tendència a l'alça en la mitja sessió dels Estats Units, amb un creixement del 0,11%. Per la seva part, el NASDAQ-100 es deixa prop d'un 1%, mentre que el S&P 500 cedeix un 0,24%.
Al mercat de les matèries primeres, el barril de Brent se situava en els 78,86 dòlars, la qual cosa suposa una alça del 0,93%, mentre que el West Texas Intermediate despuntava un 0,06%, fins als 73,51 dòlars per barril.
D'altra banda, el rendiment als mercats secundaris del bo espanyol amb venciment a 10 anys s'ha situat en el 3,321%, davant el 3,263% en què va tancar dilluns. D'aquesta forma, la prima de risc s'ha situat en els 103,1 punts bàsics, tot just dues dècimes per sobre de dilluns.
Al mercat de divises, l'euro s'apreciava un 0,42% davant el dòlar, de manera que ha aconseguit un tipus de canvi d'1,0843 dòlars per cada euro.
Quant a la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin manté una tendència baixista de l'1,13%, fins als 24.831 euros. Per la seva part, l'Ethereum despunta a prop d'un 1% en les últimes hores, fins als 1.603 euros.