L'IBEX 35 tancar a la sessió d'aquest dimecres amb el pilot en verd encès, anotant-se un creixement del 0,40%, encara que per sota dels 9.300 punts. Malgrat que el selectiu del mercat de valors espanyol s'ha ubicat per sobre de l'esmentada barrera en diferents fases de la sessió, l'índex no ha aconseguit tancar per sobre de la que és una de les barreres psicològica per als inversors. De moment, el principal índex borsari del parquet espanyol s'asseu sobre els 9.274 enters.

La jornada ha estat alcista completament, encara que ha tingut repunts motivats per la nova dada de la inflació als Estats Units. L'IPC del país americà ha cedit fins al 5% el mes de març, millorant les estimacions que li donaven. Això obre la porta a noves pujades de tipus d'interès de la Reserva Federal dels Estats Units, encara que alhora dibuixa un nou full de ruta per a la Fed en la que la política de tipus a l'alça pot ser més breu del que s'esperava fer uns mesos.

Malgrat la caiguda de la inflació als Estats Units, Wall Street cotitza amb signe mixt. D'una banda, destaca el Dow Jones, que és l'únic dels principals índexs que camina en positiu a aquesta hora de la sessió, anotant-se una alça del 0,10%. Al contrari, ni el NASDAQ-100 (-0,32%) ni tampoc el S&P 500 (-0,05%) aconsegueixen conciliar la tendència alcista en la mitja sessió dels Estats Units.

Tornant al parquet espanyol, totes les mirades estan dipositades en la junta d'accionistes de Ferrovial, la qual tindrà lloc durant demà i en ella els accionistes decidiran si l'empresa continua amb el trasllat de seu social als Països Baixos o, al contrari, opta per mantenir-se en Espanya. Sigui com fos, aquesta operació ha portat cua més enllà del mercat de valors, ja que el Govern del país ha carregat amb força contra la companyia, mentre que Ferrovial ha respost assegurant que els seus plans continuen intactes. Dependrà dels accionistes si el futur de l'empresa passa per Espanya o, com pretén Rafael del Pino, és als Països Baixos.

Quant als valors que han destacat durant aquest dimecres, ACS ha liderat les alces, amb un creixement de l'1,91%, seguit de BBVA (+1,88%), Banc Santander (+1,72%), Immobiliària Colonial (+1,56%) i Grifols (+1,05%). Al contrari, les empreses que s'han anotat els descensos més grans de la sessió són IAG (-4,12%), Repsol (-1,88%), Laboratoris Rovi (-1,50%), Banc Sabadell (-1,42%) i Solaria (-0,63%).

Quant a la resta de places europees, els principals índexs, tret del CAC 40 que ha tancat pla, han evolucionat positivament. A Alemanya, el DAX 30 s'ha anotat una alça del 0,27%; a Anglaterra, el FTSE 100 ha despuntat un 0,50%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib ha tancat la sessió amb un creixement del 0,67%.

Al mercat de les matèries primeres, el petroli de qualitat Brent, el de referència a l'eurozona, manté una alça de l'1,38%, fins a situar-se sobre els 86,78 dòlars per barril. Quant al WTI, petroli de referència als Estats Units, manté una alça de l'1,35%, fins a assentar-se sobre els 82,65 dòlars per barril. El petroli manté la ratxa alcista motivada per les retallades de producció de l'OPEP+. Quant a l'or, els futurs del metall preciós creixen un 0,11%, fins a tocar els 2.020 dòlars per unça.

Quant al mercat de les criptomonedes, el Bitcoin decreix un 1,47%, encara que es manté a prop dels 27.300 euros. D'altra banda, l'Ethereum mostra una alça del 0,78%, fins als 1.746 euros.