L'IBEX 35 ha aconseguit superar els 9.500 punts en l'inici de la sessió d'aquest dijous. El selectiu del mercat de valors espanyol mostra un creixement del 0,13% en els primers compassos de prou sessió. D'aquesta forma, l'IBEX 35 no només segella el seu nou màxim anual, superant la sotragada generada per les turbulències bancàries, sinó que marca el seu nivell més elevat dels últims dos anys.
Tot això en una jornada marcada en l'empresarial per la presentació de resultats de Bankinter, que ha aconseguit elevar el seu benefici en el primer trimestre en un 20%, fins als 185 milions d'euros. Malgrat que el context econòmic continua sent complex i la tessitura de la banca s'ha pogut complicar amb les turbulències del mes passat, el banc liderat per María Dolores Dancausa ha aconseguit firmar el seu millor inici d'any, creixent en totes les àrees de negoci i refermant-se a tots els mercats en els quals opera. Davant dels bons resultats, Bankinter s'ha ubicat al podi de l'IBEX 35 aquest dijous, marcant una alça del 4% en aquests moments.
Quant a la macroeconomia, aquest dijous es publiquen les actes de l'última reunió monetària del Banc Central Europeu. Es pot destacar que, amb el descens de l'IPC fins al 6,9%, els oradors del BCE veuen necessari continuar amb el cicle de pujades de tipus d'interès. Així ho va afirmar Philip Lane durant la jornada d'ahir, qui es va referir a l'elevat nivell de la subjacent com a principal motiu pel qual continuar endurint la política monetària. Aquest dijous es coneixeran les actes de la reunió monetària de mitjans de març, en la qual el BCE va elevar els tipus en 50 punts bàsics, tal com va projectar al febrer. Per la seva part, als Estats Units continuarà l'onada de presentacions de resultats trimestrals, sent aquest dijous el torn d'American Express o d'AT&T, entre d'altres.
La banca empeny l'IBEX 35
En el referit a l'IBEX 35, sembla que els resultats positius de Bankinter no només han animat la cotització del banc 'taronja', sinó també la de la resta d'entitats del sector. De moment, Bankinter lidera els guanys del selectiu del mercat de valors espanyol, amb un creixement del 4%, seguit de Banc Sabadell (+2,87%), CaixaBank (+2,87%), Unicaja Banc (2,87%) i Fluidra (+1,97%). A la inversa, les empreses que pasten els descensos més grans en els primers compassos de la jornada són ArcelorMittal (-1,12%), Solaria (-0,94%), Acciona (-0,88%), Acciona Energía (-0,78%) i Meliá (-0,75%).
En el pla|plànol europeu, els principals índexs europeus caminen amb el pilot en vermell encès, sent el FTSE Mib italià el més baixista|a la baixa, amb una caiguda del 0,76%. El segueixen altres índexs com el DAX 30 alemany (-0,37%), el FTSE 100 anglès (-0,23%) i el CAC 40 francès (-0,14%).
En l'apartat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, petroli de referència a l'eurozona, decreixen un 1,61%, fins als 81,72 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, esquist de referència al mercat nord-americà, cedeixen un 1,78%, fins als 77,84 dòlars per barril. Quant als futurs de l'or, el metall preciós s'apunta una alça del 0,06%, fins als 2.007 dòlars per unça.
Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0967 'bitllets verds', mentre que, al mercat de deute, l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys es mostrava pràcticament estable, en el 3,497%.
Quant a les criptomonedes, el Bitcoin creix un 0,37% en les últimes 24 hores després de dues jornades amb caigudes continuades. Tal com va apuntar ON ECONOMIA, la criptomoneda regna està en una fase d'estancament en la que o aconsegueix superar els 27.000 euros (aproximadament, uns 30.000 dòlars). Quant a l'Ethereum, la segona cripto més valuosa del mercat, creix un 0,70%, fins als 1.780 dòlars.