L'IBEX 35, el principal selectiu de la borsa espanyola, cau el 0,85% després de l'obertura d'aquest dimarts i perd els 11.500 punts, afectat per la tendència negativa que ha registrat la renda variable xinesa. Els analistes de Renta4, consultats per Efe, expliquen que les borses xineses han caigut davant de l'expectativa que el nou govern de Trump inclogui membres "de biaix dur" contra el país, així com la decepció respecte als últims estímuls anunciats pel govern xinès divendres passat.

També els experts de Link Securities indiquen que els inversors continuen mantenint "un gran escepticisme amb relació a la capacitat de les mesures de tall fiscal i monetari anunciades per les autoritats xineses per reimpulsar el creixement econòmic del país". "Aquest fet, i el temor a què la nova administració nord-americana sigui més bel·ligerant en el tema comercial, han provocat que avui les borses xineses, inclosa la de Hong Kong, hagin caigut amb força", han afegit. 

Amb aquesta influència, de poc ha servit a primera hora de la sessió espanyola que Wall Street mantingui l'eufòria des de l'arribada a la Casa Blanca de Donald Trump, el passat 5 de novembre, i després de la retallada de tipus per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed). A més, en Wall Street serà el moment de la recollida de lleugers beneficis, segons avancen els futurs dels principals indicadors.

Así,el IBEX 35 ha iniciat la sessió d'aquest dimarts amb una caiguda del 0,96%, el que ha portat el selectiu a situar-se en els 11.486,4 punts a les 9.00 hores. L'IBEX 35 registra tots els seus valors en 'vermell' en l'obertura de la sessió d'aquest dimarts. Els descensos més grans se'ls anotaven Colonial, que queia un 2,84%, seguit de Solaria (-2,46%), Acciona Energía (-1,92%) i Merlin Properties (-1,43%). També Iberdrola cau l'1,31%; Inditex, l'1,1%; Santander, el 0,85%; BBVA, el 0,7%; Telefónica, el 0,34%, i Repsol, el 0,13%. Grifols, per la seva part, cotitza sense variació.

Per a l'evolució dels mercats en la sessió d'aquest dimarts, els inversors també estaran pendents de dades macroeconòmiques. Entre ells: l'informe mensual de l'OPEP, en moments de màxima volatilitat dels preus del petroli, així com de la publicació de resultats empresarials, de l'Índex de Preus de Consum (IPC) d'Alemanya i de l'enquesta ZEW tant a Alemanya com a l'eurozona, entre altres dades.

Per al conjunt de la setmana, l'atenció del mercat estarà també en l'IPC d'octubre i dades de consum als Estats Units, mentre a Europa, destaca la segona lectura d'inflació d'octubre d'Espanya i França, i xifres del producte interior brut (PIB) de l'eurozona i del Regne Unit.

Les principals Borses europees obrien la jornada amb caigudes, de l'1,03% per a París, del 0,98% per a Frankfurt, del 0,86% per a Milà i del 0,50% per a Londres.

En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava en 73,95 dòlars, un 0,21% més, mentre que la Texas pujava un 0,22%, fins als 68,17 dòlars.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0631 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute, l'interès exigit al bo a 10 anys escalava fins al 4,368%.