L'IBEX 35 ha iniciat la sessió d'aquest dijous amb una caiguda del 0,15%, el que ha portat al selectiu a situar-se en els 11.014 enters a les 9.00 hores, en una jornada en què es coneixerà la lectura final del producte interior brut (PIB) del primer trimestre dels Estats Units. No obstant això, el selectiu madrileny ampliava el seu descens minuts després de l'arrencada borsària fins al 0,4%, el que el portava a perdre la cota dels 11.000 punts a les 9.15 hores.

Al terreny empresarial espanyol, Enagás ha assolit un acord per vendre la seva participació del 50% en la companyia mexicana Estació de Compressió Arbreda la Marina a l'accionista titular del 50% restant del capital, Esentia Anáhuac per un import de 15 milions de dòlars (uns 14 milions d'euros).

D'altra banda, FCC celebrarà aquest dijous, 27 de juny, la seva junta general ordinària d'accionistes, en la qual s'aprovarà la sortida a Borsa del 80% del seu negoci immobiliari i la totalitat de la seva activitat cimentera, per un valor de 1.596 milions d'euros, abans de final d'any. LLYC ha adquirit la consultora estratègica especialitzada en ingesta, anàlisi i visualització de dades Zeus, segons ha informat en una nota de premsa la firma, que amb aquesta operació desembarca a més a València.

Finalment, l'agència de qualificació creditícia Moody's va rebaixar aquest dimecres el 'ràting' de Grifols a B3 des de B2 pels nivells de palanquejament de la companyia i el seu model de governança, posant així fi a la revisió iniciada el passat 5 de març per la menor generació de caixa i el retard a la publicació dels seus comptes auditats.

En aquest context, les pujades més grans dins de l'IBEX 35 se les anotaven Rovi (+1,82%), Repsol (+0,10%), Naturgy (+0,1%) i Mapfre (+0,09%), mentre que els 'fanalets vermells' eren Grifols (-8,11%), Redeia (-3,61%, afectada per l'efecte exdividend), Endesa (-3,02%, també afectada per l'exdividend) i Inditex (-1,37%).

En la resta d'Europa, els principals índexs han iniciat la sessió amb tendències mixtes. En concret, Milà i Londres cedien un 0,07% i un 0,06%, respectivament, mentre que Frankfurt i París pujaven un 0,25% i un 0,14%, en cada cas.

El preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, es despertava amb una caiguda del 0,17% en l'obertura dels mercats europeus, fins als 84,33 dòlars, en tant que la Texas se situava en 80,72 dòlars, un 0,22% menys.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar se situava en 1,0692 'bitllets verds', mentre que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys es mantenia en l'entorn del 3,390%.