La Borsa espanyola, després d'una obertura sense tendència clara -encara que sempre per sota dels 11.734 punts del tancament d'aquest dimarts-, es decanta per les caigudes i cedeix el 0,2% en els primers compassos d'aquest dimecres, amb què podria posar fi a una ratxa de quatre sessions consecutives de guanys i perillar els 11.700. A les 9:10 hores, l'IBEX 35, el principal selectiu espanyol, es deixa aquest 0,2%, fins als 11.711 punts, encara que a les 10:30 ha arribat a tocar els 11.700 amb una caiguda propera al 0,3%. Com aquest descens, els guanys de l'any es redueixen al 15,94 %.
Dins de l'IBEX, Bankinter és el valor que més perd, l'1,58%, mentre que Acerinox es deixa l'1,29%. Dels grans, Telefónica avança el 0,57%; i Iberdrola, el 0,22%; mentre que Inditex cau el 0,23%; Santander, el 0,61% -que ha anunciat aquest dimecres l'amortització anticipada de 1.100 milions d'euros en cèdules-; BBVA, el 0,84%, i Repsol, l'1,24 %. ACS destaca en pujar el 0,81%, seguit de Cellnex, el 0,78%, i Merlin Properties, el 0,72%.
La Borsa espanyola opta per la tendència negativa després d'acabar en la vigília amb una pujada del 0,15%, amb la que es va mantenir per sobre dels 11.700 punts. El mercat espanyol es va veure recolzat en Wall Street, que es va anotar destacats guanys en el cas del tecnològic Nasdaq, gràcies al descens dels preus del petroli en espera d'una resposta imminent d'Israel als atacs amb míssils que li va llançar l'Iran dimarts de la setmana passada.
Resultats mixtos
Per la seva part, a Àsia, les borses registren resultats mixtos: el Nikkei de Tòquio avança més del 0,8%, mentre que l'Hang Seng de Hong Kong cedeix gairebé el 2%, i Xangai, més del 6% davant de la decepció per la falta de detalls sobre el pla d'incentius fiscals a la Xina, segons els analistes de Link Securities.
Els mateixos analistes consideren que a falta de cites d'interès en l'àmbit macroeconòmic i empresarial, en aquesta sessió, els inversors optaran a Europa per la prudència, en espera de conèixer demà l'IPC nord-americà de setembre, i de l'inici de la temporada de publicació de resultats trimestrals, divendres, als EUA. Destaca en la sessió d'aquest dimecres la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed). Així mateix, avui parlaran diversos membres de l'organisme.
A Europa, on el vicecanceller i ministre d'Economia alemany, Robert Habeck, presenta les previsions de creixement del Govern germànic de tardor, els principals mercats han obert sense tendència clara i amb lleus moviments. Amb l'euro a la baixa, a 1,096 dòlars, Frankfurt cedeix el 0,01%; París, el 0,05%, i Milà, el 0,12%. Londres, per la seva part, puja el 0,3%.
Després de l'obertura, i pendent de les tensions a l'Orient Mitjà, el preu del cru Brent, que ahir va baixar gairebé un 5%, reprèn avui les pujades. Avança el 0,31%, fins als 77,42 dòlars per barril. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys baixa el 2,974%, amb la prima de risc en 75 punts bàsics.