La Borsa espanyola es mou en un terreny anodí en una sessió que és festiva a tot Espanya. Ha arrencat en vermell, per donar-se la volta als 10 minuts, amb una lleu pujada del 0,4% que a aquesta hora es redueix a un 0,22%. De tancar la sessió en verd, seria la setena jornada consecutiva a l'alça, a l'espeera de conèixer l'informe oficial d'ocupació d'EE. UU. amb Wall Street ja despert.

A les 9.10 hores d'aquest divendres, dia festiu a Espanya pel Dia de la Constitució, l'IBEX 35, el principal selectiu nacional, puja aquest lleu 0,04 %, fins als 12.123,8 punts. Els guanys acumulats l'últim mes de l'any s'eleven al 20%. Dins de l'IBEX 35, Acciona Energía destaca en pujar el 4,45%, seguit d'Acciona, l'1,79%.

Telefónica avança el 0,85%; Repsol, el 0,44%; i Inditex i Iberdrola, el 0,11%, mentre que BBVA perd el 0,02%; i Santander, el 0,42%. Puig, per la seva part, baixa amb força, el 6,33%, després de conèixer-se en la vigília la retirada del mercat lots d'un esprai Charlotte Tilbury per un problema de qualitat.

Més pujada des d'estiu

La Borsa espanyola ha obert aquest divendres cauta després de tancar ahir amb una important pujada de l'1,57%, que la va situar en nivells de començaments de gener de 2010, per sobre dels 12.100 punts que manté a aquesta hora. En la seva sisena sessió d'avanços, el mercat espanyol va registrar el seu millor resultat diari de tancament des del passat 7 d'agost.
No obstant això, en Wall Street, els seus tres principals indicadors van acabar en vermell després dels màxims assolits en dies previs. I això, mentre els inversors esperen conèixer avui l'informe d'ocupació de novembre als Estats Units, que podrien influir en el rumb que prendrà la Reserva Federal (Fed) quant a política monetària.

Els analistes de Renta4 esperen que la taxa d'atur en EE. UU. es mantingui en el 4,1%, i destaquen que dins de les dades d'ocupació, l'atenció també serà en la inflació salarial. També aquest vierenes es coneixeran les dades de confiança del consumidor que elabora la Universitat de Michigan.

A Alemanya, s'ha conegut que la producció industrial manufacturera va baixar un 1 % a l'octubre. En aquest context, i pendent de la situació política a França, l'euro baixa i es canvia a 1,058 dòlars. Els principals mercats europeus han obert aquesta jornada amb tendència mixta després de les lleus caigudes de Wall Street: Milà guanya el 0,3%; París, el 0,09%; i Frankfurt, el 0,11%. Londres cau el 0,02 %.

A altres mercats, el Brent, que va baixar ahir lleument després de la decisió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) de retardar l'entrada en vigor del seu pla per augmentar gradualment la seva oferta de cru fins i tot l'1 d'abril de 2025, torna avui a la tendència negativa i a aquesta hora cedeix el 0,36 %, fins als 71,83 dòlars. La rendibilitat del deute espanyol a llarg termini es manté en el 2,76%, amb la prima de risc amb Alemanya en 66 punts bàsics