L'Ibex-35 ha tancat l'any amb una pujada del 14,78% i ha tancat amb 11.595 punts, sense assolir els 12.000 que ha superat en algunes ocasions en la recta final de l'any, amb una pujada del 0,5% en l'última sessió que s'ha tancat a les 14 hores. Ho ha fet impulsat per IAG, el valor que més ha crescut en els 12 mesos, un 105%, i per la banca. Sabadell ha crescut un 68%, Unicaja un 42%, Caixabank un 40% i Bankinter un 31% des de començament d'any. Inditex, amb una pujada del 27%, Mapfre (27%) i Fluidra (25%) són altres dels valors que han tancat a l'alça l'any.

Les recents baixades de tipus d'interès de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE), així com el bon acompliment macroeconòmic del PIB espanyol (s'estima que un 3,1%), que ha crescut més que cap altre en una Eurozona estancada i les bones xifres d'ocupació han mantingut al selectiu en bon to, malgrat alguns contratemps com els atacs de Gotham a Grifols per suposades irregularitats en els comptes o el daltabaix del Nikkei a l'agost, quan va caure un 12% i va encomanar a les borses de tot el món, tot i que va acabar sent només un sotrac momentani. La sortida a borsa de Puig i l'opa del BBVA a Sabadell, que ha de continuar en aquest inici d'any, han estat dos dels moments més apassionants de l'any.

La cara B de l'IBEX han estat valors que han caigut en picat com Solaria, amb el pitjor acompliment de la Borsa a l'haver caigut un 58%. Acciona Energia, també centrada en el negoci renovable, s'ha deixat un 37%, mentre que Grifols ha perdut un 41% pels atacs baixistes i les tíbies respostes. També Enagás ha caigut un 24%, mentre que Colonial ha descendit un 21%, Acciona, un 19%, i Repsol, un 14,61%. Naturgy, en un any marcat per l'opa frustrada de l'emiratí Taqqa.

Les energètiques que millor han rendit als mercats són Iberdrola, que s'ha revaloritzat un 11%, i Endesa, un 12%.

El mercat ha elevat també un 25% la retribució als seus accionistes a través dividends, amb 34.655 milions d'euros. A més, es van realitzar programes de recompres per valor de 13.500 milions d'euros.

Durant 2024, els segments BME Growth i BME Scaleup han atret 23 empreses petites i mitjanes de diferents sectors d'activitat. També destaquen les sortides a Borsa de Puig, Inmocemento (FCC) i Cox, informa Europa Press.

Puig Brands ha estat l'única sortida a Borsa d'aquest any que s'ha unit a l'índex principal del mercat espanyol després de les quatre temptatives d'Europastry, que l'ha tornat a posposar. Encara que Puig no ha cotitzat durant tot l'any, als preus actuals davant el que va marcar en la seva sortida a Borsa, la seva caiguda acumulada el 2024 és del 27%.

Fora de l'Ibex-35, destaca l'acompliment en Borsa de PharmaMar (+90%), Neinor (+77%), Aedas (+51%), San José (+49%), Amper (+36%) o Clínica Baviera (+36%). També han registrat voluminosos increments dues accions afectades per una OPA dels seus accionistes de control: Corporació Financera Alba (+76%) i NH (+50%).

Entre els valors que no formen part de l'Ibex que pitjor acompliment han registrat es troben Duro Felguera (-65%), afectada pel seu preconcurs de creditors; Soltec (-54%), Urbas (-42%), Airtificial (-32%), Gestamp (-31%) o Amrest (-30%), informa Europa Press.