L'IBEX 35, puja a mig matí un 0,18%, en una jornada festiva a tot Espanya i amb poc volum. La sessió ha arrencat amb una pujada del 0,3% després de l'obertura després que Wall Street tanqués dimecres a l'alça davant de la desacceleració de la inflació als EUA Tanca de les 10.00 ha depassat els 10.800, concretament 10.802, però ha rebotat i s'acosta als 10.770, amb un mínim de 10.766 en el que va de dia.
Aquest dijous ve marcat per la publicació de bon nombre d'indicadors macroeconòmics, la qual cosa ha permès que el selectiu del parquet madrileny hagi encadenat quatre sessions consecutives en positiu (des de divendres fins dimecres), i si no es gira, s'encamina a la cinquena. Des de començament d'any, l'IBEX guanya un 6,8%.
A mig matí, les pujades més grans del selectiu corresponien a Caixabank (1,25%), Mapfre (1,1%); ACS (0,96%), Bankinter (0,86%) i ArecelorMitall (0,55%), encara que va començar aquest dijous pujant l'1,5%. Però les mirades estan posades en aquesta jornada en Grifols, que continua patint els seus atacs des dels EUA. El valor de la farmacèutica es va anotar a les 09.00 hores, la pujada més gran de l'IBEX, un 1,2%, per girar-se i posar-se al capdavant dels valors en vermell, amb un descens de l'1,35%. Després d'ella, cauen Indra (1,03%); Puig (0,55%), Inditex (0,45%); i Enagas (0,15%).
En la resta d'Europa també s'imposaven els guanys. Amb Milà tancada per dia festiu, Frankfurt pujava un 0,7%; París, un 0,3%; i Londres, un 0,1%. A Europa, els inversors estaven pendents del producte interior brut (PIB) del Regne Unit, que va créixer un 0,6% en el segon trimestre.
Àsia
A Àsia, amb Seül tancada per festa, Tòquio ha pujat un 0,78% i Xangai, un 0,94%. Al Japó s'ha publicat el PIB del segon trimestre, que va créixer un 0,8% intertrimestral gràcies a la recuperació del consum, a la inversió immobiliària i a les exportacions. A la Xina, s'ha conegut l'evolució de la producció industrial, que va créixer un 5,1% interanual el juliol, un percentatge inferior al del mes anterior.
En Wall Street, els principals índexs van tancar dimecres en verd després de conèixer-se que l'índex de preus de consum (IPC) dels EUA va baixar una dècima el juliol, fins al 2,9%.
Es tracta de la millor dada d'inflació des de març de 2021, la qual cosa augmenta les expectatives que la Reserva Federal dels EUA comenci a retallar els tipus d'interès al setembre. En aquest context, el Dow Jones va pujar un 0,61%; el S&P 500, un 0,38 %; i el tecnològic Nasdaq, un 0,03%. Als EUA aquest dijous es publicaran altres indicadors macroeconòmics rellevants, com la producció industrial o les vendes minoristes.
Altres actius
Al marge dels mercats borsaris, els preus del petroli es recuperen després dels últims descensos. El Brent, el cru de referència a Europa, puja un 0,6% i s'acosta als 80,2 dòlars per barril. El preu de l'or, un dels actius refugi, avança un 0,5%, fins als 2.492 dòlars per unça.
En el mercat de divises, l'euro, que dimecres va superar els 1,1 dòlars per primera vegada des de gener, es manté per sobre d'aquesta cota. El bitcoin, la criptomoneda més utilitzada, baixa un 2% i se situa entorn dels 58.000 dòlars.