L'Ibex 35 ha trencat aquest dimecres una ratxa de cinc caigudes consecutives, en registrar una alça del 2,01% en la sessió d'aquest dimecres, la més forta des de novembre de 2023, el que l'ha portat a situar-se en els 10.599,0 punts, és a dir, a les portes de la cota dels 10.600 punts.
La banca ha liderat aquest impuls del selectiu madrileny, ja que CaixaBank (+3,67%) i Sabadell (+3,43%) han estat els valors alcistes de la jornada. Per darrere s'han situat Solaria (+3,04%), Merlin Properties (+3,01%), Grifols (+2,87%) i Acciona Energía (+2,87%). En negatiu només ha tancat avui Puig, amb un descens del 2,69%.
Més enllà de l'IBEX, la resta de mercats internacionals també comença a deixar enrere les sessions anteriors en les quals ha imperat el temor d'una recessió de l'economia nord-americana, provocant volatilitat en la renda variable.
Així, l'índex Nikkei ha tancat avui amb una pujada de l'1,19%, mentre que Wall Street -que ha obert tres hores abans del tancament borsari a Europa- continuava amb la tendència alcista d'aquest dimarts passat: el Nasdaq s'impulsava un 1,45%; el S&P500, un 1,30% i el Dow Jones, un 1,04%.
A Europa, destaca l'alça del FTSE Mib de Milà, amb un 2,33%, mentre que la resta han registrat ascensos menors al de l'Ibex 35: el CAC 40 de París ha registrat una revalorització de l'1,91%; el FTSE 100 de Londres ha rebotat un 1,75%; i Frankfurt ha pujat un 1,50% en la sessió.
Entre les referències que han tingut avui els inversors, els analistes de Renda 4 destaquen dos missatges dels bancs centrals. D'una banda, les declaracions de la presidenta de la Reserva Federal de San Francisco, Mary Daly, que ha assegurat que la inflació als EUA s'està encaminant a l'objectiu del 2% i que les dades d'ús de juliol, i que es van conèixer divendres passat, "estan distorsionades" en incloure un "elevat nombre d'acomiadaments temporals".
A més, també ha parlat el vicegovernador del Banc del Japó, Sinichi Uchida, per advertir que no realitzaran pujades de tipus davant de la inestabilitat dels mercats.
Al terreny empresarial, Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) ha informat abans de l'obertura del mercat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que va obtenir un benefici net comptable de 811 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, la qual cosa suposa un descens del 5% respecte al mateix període de 2023.
Siemens Energy, per la seva part, va registrar uns guanys de 1.588 milions d'euros en els nou primers mesos del seu exercici fiscal, davant les pèrdues de 3.718 milions d'euros que es va veure abocada l'any passat a causa del forat ocasionat pels problemes de diverses plataformes de la seva filial Siemens Gamesa, va informar la companyia, que va anunciar que preveu tancar l'any amb uns guanys d'uns 1.000 milions d'euros, en els quals serien els seus primers beneficis.
El preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, cotitzava al tancament de les Borses europees amb una pujada del 3,09%, fins als 78,85 dòlars, en tant que la Texas se situava en els 75,81 dòlars, un 3,55% més.
Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar se situava en 1,0926 'bitllets verds', mentre que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys pujava el 3,123%, mentre la prima de risc es relaxava als 86 punts bàsics.