L'Ibex 35 ha tancat a la setmana nadalenca amb una alça d'un 0,56%, fins a situar-se en els 11.531,6 punts, en un període marcat per l'absència d'activitat -la Borsa no va operar ni dimecres ni dijous, en tant que dimarts només va cotitzar durant mitja sessió- i els escassos volums de contractació propis de períodes vacacionals.

Indra ha estat valor més alcista de la setmana (+2,99%) en l'Ibex 35, per davant de Repsol (+2,45%), Sacyr (+2,15%), Ferrovial (+1,91%), Bankinter (+1,76%), Puig (+1,58%) i CaixaBank (+1,57%).

Del costat contrari, s'han situat Enagás (-2,73%), IAG (-1,38%), Grifols (-0,95%), Acciona Energía (-0,72%), Fluidra (-0,67%) i Inditex (-0,46%).

Sobre l'evolució de la setmana, l'analista de mercats Manuel Pinto ha valorat que l'Ibex ha aconseguit un resultat positiu gràcies a les bones dades de creixement econòmic, que tornen a reflectir una distància molt favorable respecte a la resta de països de l'eurozona.

En aquest sentit, a començaments de setmana es va conèixer que el PIB d'Espanya va créixer un 0,8% a l'estiu després d'augmentar la despesa pública al seu ritme més elevat en gairebé 30 anys, en tant que l'economia va augmentar un 3,3% interanual, una dècima més que en el trimestre anterior però menys del 3,4% esperat.

En un pla|plànol més ampli, Pinto ha comentat que el proper any es presenta com un dels reptes més importants en la història del Vell Continent, en tant que la guerra a Ucraïna ha trastocat els models de negocis de països sencers basats en l'energia barata de Rússia i que la competència de la Xina amenaça el futur d'indústries històricament capdavanteres com l'automobilística.

"A això se sumen l'amenaça d'una guerra comercial entre els Estats Units i la Xina i la paràlisi política en Alemanya i França, les dues economies més importants de la regió", ha agregat.

En el costat empresarial, l'expert ha apuntat cap a Indra, que ha pujat al caliu dels nous contractes generats per les empreses del sector a Ucraïna i davant de la possibilitat que s'incrementi l'objectiu de la despesa en defensa dels països de l'OTAN.

L'evolució ha estat positiva en el conjunt de les principals Borses europees al llarg de la sessió d'aquest divendres: Londres ha sumat un 0,16%; Frankfurt un 0,68%; Pariu un 1% i Milà un 1,25%. Per contra, els índexs de Wall Street registraven en la tarda d'aquesta jornada retrocessos de més d'un 1%.

Als mercats de matèries primeres, el barril de Brent se situava en els 74 dòlars, un 1,4% més que al tancament de la passada setmana, mentre que el West Texas Intermediate (WTI) assolia els 70,35 dòlars, un 1,25% més.

Al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys ha tancat en el 3,076% després de sumar una dècima en la setmana, en tant que la prima de risc respecte al bo alemany ha quedat en els 68,3 punts.

Respecte a les divises, l'euro es mantenia pràcticament estable davant el dòlar respecte al nivell de la passada setmana, creuant-se en un tipus de canvi d'1,0422 'bitllets verds' per cada unitat de la divisa comunitària.

Per la seva part, l'unça d'or troy decau un 0,3% en la setmana i es negociava en els 2.615 dòlars al tancament d'aquest divendres, mentre que el bitcoin es desinfla un 2,65% i es cotitzava en els 94.000 dòlars.