L'IBEX 35, el principal índex de la Borsa espanyola, ha perdut aquest dijous un 0,36% i els 11.700 punts, llastada per les caigudes de Wall Street, amb el que encadena tres jornades consecutives de descensos. En una sessió marcada per la presentació de resultats empresarials, el selectiu espanyol ha cedit 42,4 punts, aquest 0,36%, fins als 11.672,6 punts. La Borsa espanyola acomiada el mes d'octubre amb un retrocés de l'1,7%. L'any acumula una pujada del 15,5 %.

Dins de l'IBEX 35, els descensos més grans han estat per a Acciona Energía (-2,82%) i Indra (-2,7%), mentre que Fluidra ha estat el valor més alcista (7,11%) després de presentar resultats, seguida de Unicaja Banco (3,5%) i Redeia (3,16%). Les companyies que aquest dijous han retut comptes al mercat han tancat amb to dispar. Banc Sabadell s'ha deixat un 1,68%, mentre que CaixaBank ha sumat un 1,27% i BBVA avança un 0,62%, al sector financer. Més enllà de les entitats bancàries, la petroliera Repsol ha cedit un 2,05% després de presentar resultats. Al mercat continu, destaquen les caigudes de PharmaMar (-3,51%) i els avanços de FCC (4,43%).

En negatiu

La Borsa espanyola ha obert la sessió a la baixa i ha mantingut el to negatiu al llarg de la jornada, en línia amb la resta de les principals places europees. Amb l'euro en els 1,0859 dòlars, París ha perdut un 1,05%, Frankfurt, un 0,93%; Milà, un 0,64% i Londres, un 0,61%. L'Euro Stoxx50, índex en el qual cotitzen les empreses europees de més capitalització, s'ha deixat un 1,19%. A més, les principals europees acomiaden el mes d'octubre en to negatiu.

Aquest dijous, s'ha conegut la dada d'inflació de l'eurozona, que va pujar tres dècimes l'octubre fins al 2%, per sobre de l'1,9% esperat. A més, l'altre punt d'interès de la jornada ha estat en la presentació de resultats trimestrals de companyies com les petrolieres Shell, TotalEnergies o Repsol, i entitats bancàries com BNP Paribas, Société Générale i ING.

Als Estats Units (EUA), Wall Street ha obert en negatiu, pendent de la presentació de resultats de companyies com Amazon i Apple. A més, aquest dijous cotitzen els comptes de Microsoft i Meta, que van presentar la vigília. En l'àmbit macroeconòmic, s'ha publicat l'índex de preus de despeses de consum personal (PCE), un dels indicadors econòmics més vigilats per la Reserva Federal nord-americana. Aquesta dada va baixar en dues dècimes el setembre, fins al 2,1 % des del 2,3 % interanual registrat el mes previ.

Àsia

A Àsia, la borsa de Hong Kong va tancar amb pèrdues del 0,31% llastada per tecnològiques i fabricants d'automòbils, mentre que Tòquio es va deixar un 0,5%, en una sessió en la qual el Banc Central del Japó ha mantingut els tipus d'interès de referència a curt termini en el 0,25%.

En altres mercats, el focus d'atenció també ha estat en el preu de l'or, que ha marcat un nou màxim històric en arribar als 2.790 dòlars l'unça. Al tancament dels mercats europeus, el preu del metall daurat cedia un 1,66% i cotitzava en els 2.741 dòlars. El barril de petroli Brent, el de referència a Europa, pujava el 0,85% i es negociava a 73,17 dòlars.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys ha cedit lleugerament fins i tot 3,08%. Al mercat de criptodivises, el bitcoin cau un 3,29 % fins als 70.440 dòlars