L'IBEX 35 s'ha desinflat en la mitja sessió després d'un inici en el qual ha arribat a superar els 9.000 enters. En la mitja sessió, el selectiu nacional cotitza en negatiu, temptejant la zona dels 8.850 punts. Malgrat que el principal índex del mercat de valors espanyol havia començat donant la nota positiva, i impulsat pel rescat bancari als Estats Units vist en els compassos finals de l'última sessió borsària, aquest ha perdut força. De moment, l'IBEX 35 està cotitzant amb descensos en una jornada en què el més destacat ha arribat per la reunió d'urgència del BCE per analitzar la situació del sector bancari.
Malgrat que des de la institució monetària insisteixen que aquest tipus de reunions són normals quan se succeeixen esdeveniments de forma ràpida, el mercat no ha rebut de bon grat l'esmentada cita extraordinària. De cara als inversors pot entendre's com que existeix un problema gran del qual sembla. Tot això després que el BCE elevés els tipus d'interès en 50 punts bàsics en la jornada d'ahir i ressaltés la solidesa de la banca europea. A més d'això, l'organisme central va recalcar que estan "preparats" per injectar capital en aquestes entitats en el cas en el qual fos necessari.
Sigui com fos, des del BCE assumeixen que els recents esdeveniments vistos en el sector bancari internacional eleven la incertesa als mercats financers. Per això una reunió extraordinària per tractar el caos bancari s'entén de forma negativa.
Tornant a l'IBEX 35, en la mitja sessió, els valors que aconsegueixen collir les alces més elevades són Acerinox (+2,46%), Repsol (+2,14%), Grifols (+2,08%), ArcelorMittal (+1,26%) i CaixaBank (+1,17%). A la inversa, les empreses que no només no aconsegueixen conciliar la tendència a l'alça, sinó que, a més, acumulen els descensos més voluminosos són Aena (-2,05%), Acciona Energía (-1,99%), Cellnex (-1,73%), Fluidra (-1,23%) i Endesa (-1,09%). El sentiment negativista n'ha tornat a un IBEX 35 que havia començat la sessió donant la nota positiva i amb gairebé tots els seus valors caminant en positiu.
Les borses internacionals es desinflen
Quant a la resta de places europees, la dinàmica és similar a la marcada pel selectiu del mercat de valors espanyol. Les borses del Vell Continent estan amb la fletxa cap a baix, bé caminant pla o, registrant descensos, com en l'IBEX. A França, el CAC 40 descendeix un 0,14%; a Alemanya, el DAX 30 cedeix un 0,04%; a Anglaterra, el FTSE 100 es manté pla; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib descendeix un 0,27%. L'ull inversor està pendent del que ocorri en l'inici de sessió de Wall Street un dia després del rescat a First Republic Bank per 30.000 milions de dòlars.
Al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, esquist de referència al mercat europeu, emergeixen un 0,41%, fins als 74,83 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, petroli de referència al mercat nord-americà, despunten un 0,72%, fins als 68,67 dòlars per barril. D'altra banda, l'or creix per sobre del 0,80%, fins als 1.939 dòlars per unça.
Al mercat de deute, l'interès del bo espanyol a deu anys se situa en el 3,316 %, mentre que la prima de risc està en 110,2 punts bàsics.
Respecte al mercat de les criptomonedes, el Bitcoin despunta un 6,63%, fins als 25.172 euros. Per la seva part, l'Ethereum creix un 4,20%, fins als 1.646 euros.