Els membres del G20 han acceptat aquest divendres el full de ruta per a la regulació de les criptomonedes proposada pel Fons Monetari Internacional (FMI) i el Consell d'Estabilitat Financera (CEF) el setembre passat. Això significa que el Grup dels Vint advoca per una supervisió exhaustiva de les criptomonedes en lloc d'una prohibició general. Es tractarà de potenciar la cooperació transfronterera i l'intercanvi d'informació entre reguladors, l'exigència de marcs integrals de governança i gestió de riscos per a les criptoempreses, i la garantia d'accés a les dades pertinents facilitades per les empreses a les autoritats. El bloc ha fet constar la seva decisió en un comunicat després de la seva reunió a Marràqueix, en el marc de l'assemblea anual de l'FMI i el Banc Mundial, que se celebra a la ciutat del sud del país magribí.
En el comunicat d'aquest divendres, el G20 ha qualificat el full de ruta d'"essencial" per aconseguir "els objectius comuns d'estabilitat macroeconòmica i financera" així com per garantir "una implementació eficaç, flexible i coordinada" dels marcs legals dels criptoactius. De fet, el full de ruta "recolzarà un marc regulador i de polítiques integrals i coordinat que tindrà en compte tota la gamma de riscos específics de les economies de mercats emergents i en desenvolupament". El G20 ha fet una crida per a "una implementació ràpida i coordinada" d'aquest full de ruta. "L'economia global ha mostrat resiliència a les recents crisis", apunta el comunicat, però les perspectives són febles, inestables i cada vegada més divergents, amb uns riscos baixos derivats de les tensions geoeconòmiques, els desastres naturals i les dures condicions financeres. Esperen realitzar una supervisió de les accions realitzades a finals de 2024 i que s'iniciïn els intercanvis d'informació entre les jurisdiccions del bloc, una cosa inicialment planificada per a l'any 2027.
El Grup dels Vint (G20) està integrat per 19 països (Alemanya, Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xina, Estats Units, França, Índia, Indonèsia, Itàlia, Japó, Regne Unit, República de Corea, Mèxic, Rússia, Sud-àfrica, Turquia) i la Unió Europea. Els membres del G20 representen al voltant del 85% del PIB mundial, més del 75% del comerç mundial i al voltant de dos terços de la població mundial.
Els seus membres, després dels problemes financers que han sorgit al món cryto durant 2022, subratllen la importància d'afrontar les vulnerabilitats derivades del deute als països d'ingressos mitjans i baixos d'una manera "efectiva, àmplia i sistemàtica", amb el seu suport al Marc Comú, mentre celebra els avanços en la reestructuració del deute de Zàmbia i Ghana.
El desembre de 2022, el Comitè de Supervisió Bancària de Basilea, un ens annex al Banc Internacional de Pagaments (BIS, en anglès), ja va informar que havia aprovat una normativa que regula la relació dels bancs amb bitcoin i els criptoactius.