Aquest dimecres, la borsa espanyola ha viscut una jornada de transició i sense gairebé referències macroeconòmiques i empresarials que li ha deixat una lleugera pujada del 0,06%. L'IBEX 35 va mantenir així la cota dels 11.700 punts amb un comportament gairebé pla, en línia amb la contenció dels mercats europeus que, malgrat això, van registrar pujades més pronunciades. S'han registrat alces del 0,99% en el DAX de la Borsa de Frankfurt, del 0,65% en el FTSE 100 de Londres, del 0,59% en el FTSE MIB Milà, del 0,52% en el CAC 40 de París.
Entre els valors cotitzats a l'índex va destacar Puig, amb una caiguda de l'1,65%. La companyia es veu arrossegada com tot el sector del luxe a Europa per la decepció sorgida perquè no la Xina no va anunciar, aquest dimarts, nous estímuls econòmics al terme de la reunió de la Comissió Nacional de Reforma i Desenvolupament de la Xina (CNRD). En la sessió d'aquest dimarts, les companyies europees del sector de luxe van baixar un 1,63% de mitjana a l'índex borsari de referència del sector a Europa, el Stoxx Europe Luxury 10, i Puig es va deixar un 0,59% a aquest índex europeu.
Entre les companyies d'aquest índex va destacar aquest dimarts la caiguda del 4,45% de Kering; Burberry va cedir el 4,42%; Louis Vuitton Moet Hennesy (LVMH) el 3,57%; Christian Dior el 2,75%; Cie Financiere Richemont el 2,58%; Brunello Cucinelli el 0,88%, Hermes el 0,6% i Moncler el 0,38%. Van pujar Ferrari, l'1,68%, i Essilor Luxottica el 0,33%. D'altres companyies del sector no incloses a aquest índex van baixar Pernod Ricard, el 4,18% i L'Oréal l'1,94%.
Tornant a la sessió d'aquest dimecres a la borsa espanyola, les pujades més grans de l'IBEX 35 han estat les d'ACS (+1,48%), Indra (+1,41%), IAG (+1,11%), Logista (+1,11%) i Amadeus (+1,10%). Pel costat contrari, els descensos han estat per a Bankinter (-1,21%), Naturgy (-1,01%), Solaria (-0,74%) i Santander (-0,60%).
Durant la sessió únicament ha destacat la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units, que es coneixeran ja amb el mercat europeu tancat. Sobre això, els experts de Banca March comenten en un informe que aquestes actes oferiran més detall sobre "la decisió més important de l'any" quant a política monetària, com va ser la primera baixada de tipus en gairebé cinc anys i que va deixar els tipus als Estats Units en el rang del 4,75%-5%, segons informa Europa Press.
Seguint amb la política monetària, però en l'àmbit europeu, el governador del Banc de França i membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE), François Villeroy de Galhau, ha expressat la seva convicció que hi haurà una baixada dels tipus d'interès per a l'eurozona en la reunió que l'entitat celebrarà el pròxim 17 d'octubre i que a més "no serà l'últim".
Al terreny empresarial espanyol, Europastry va cancel·lar ahir la seva sortida a Borsa, prevista per a aquest dijous, 10 d'octubre, a causa de la baixa acceptació de l'operació entre els inversors. En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'empresa ha justificat la cancel·lació "en consideració a la situació geopolítica internacional, que està produint una profunda inestabilitat als mercats."
Petroli i divises
Quant a les matèries primeres, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, cedia un 0,54%, fins als 76,76 dòlars, mentre el de Texas se situava en els 73,32 dòlars, un 0,33% menys, ambdós afectats per les tensions al Pròxim Orient.
Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es reduïa un 0,26%, fins als 1,0951 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys s'elevava fins al 3,008% amb la prima de risc (el diferencial amb el bo alemany) en els 74 punts.