El BBVA ha tancat la sessió de l'IBEX 35 amb una pujada de l'1,15%, després de perdre dijous un 6,7% del seu valor després de presentar a primera hora del matí una opa hostil contra el Sabadell després de la seva negativa a la venda. L'acció val ara 9,71 euros, pels 10,29 que costava al tancament de la sessió dimecres. El Sabadell ha tancat la sessió també a l'alça, amb un augment del 0,73% del seu valor, que ara és d'1,87 euros, poc menys que els 1,89 euros que va assolir durant el matí en què es coneixia l'opa hostil.

En una setmana marcada sobretot per l'opa hostil del BBVA al Sabadell i la volatilitat de les accions d'ambdues, l'IBEX ha recuperat els 11.000 punts amb una pujada del 2,3% respecte a divendres de la setmana passada i 11.105,5 punts al tancament d'aquesta sessió, un 0,5% més que dijous.

Només en la sessió d'aquest divendres, Fluidra ha estat el principal valor alcista (+7,27%), per davant d'Acciona (+3,15%), Meliá (+3,13%), Acciona Energía (+2,83%), Rovi (+2,51%), Acerinox (+1,96%) i Iberdrola (+1,75%).

Del costat contrari, només cinc valors han finalitzat la sessió en negatiu: Ferrovial (-2,37%), Telefónica (-1,18%), Merlin (-0,93%), Banc Santander (-0,74%) i IAG (-0,19%).

Algunes de cotitzades han publicat aquesta setmana els seus comptes trimestrals, entre elles Endesa, Amadeus, Fluidra, Logista, Telefónica, IAG o Rovi. Respecte a la resta de l'actualitat, aquesta setmana es va conèixer que l'atur registrat en Espanya va baixar en 60.503 aturats a l'abril, mentre que la Seguretat Social va guanyar 200.000 afiliats mitjans.

L'analista de XTB, Manuel Pinto, ha emmarcat el moviment de la Borsa espanyola en el sentiment econòmic general. "La temporada de publicacions corporatives comença a arribar a la seva fi i de moment està sent un dels principals arguments alcistes del mercat per aclarir els riscos d'estagflació que semblen sorgir davant de la debilitat econòmica i les pujades de la inflació", ha indicat a Europa Press.

Respecte a la resta de principals places borsàries europees, Londres ha pujat un 0,63%; París, un 0,38%; Frankfurt, un 0,46%; i Milà, un 0,93%.

Al mercat de matèries primeres, el barril de Brent queia un 0,42% al tancament de la sessió borsària europea, fins als 83,51 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI) se situava en 78,97 dòlars, un 0,37% menys.

Al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys ha escalat fins al 3,311%, des del 3,287% del tancament de dijous. D'aquesta forma, la prima de risc davant el deute alemany ha avançat dues dècimes, fins als 79,4 punts bàsics.

Del seu costat, l'euro es depreciava un 0,10% davant el dòlar, fins a negociar-se a un tipus de canvi als mercats d'1,0771 dòlars per cada unitat de la divisa comunitària.

La setmana que ve començarà amb la reunió de l'Eurogrup dilluns, mentre que dimarts es reunirà el Ecofin i coneixerà l'atur del Regne Unit i les dades d'inflació d'Espanya i Alemanya. Dimecres serà el torn de Eurostat, que publicarà les dades d'ocupació, de PIB i de producció industrial de la zona euro, mentre que als Estats Units es coneixerà el l'evolució de la inflació a l'abril.

La setmana culminarà divendres amb la dada d'inflació del conjunt de la zona euro, així com de diversos indicadors de la Xina (preus de l'habitatge, producció industrial, vendes minoristes i atur). Així mateix, els inversors seguiran atents durant tota la setmana a com evolucioni l'OPA de BBVA sobre Sabadell.