L'Ibex-35 continua movent-se a remolc de la tensió geopolítica a l'Orient Mitjà i els seus efectes col·laterals en l'economia mundial, que no fan més que incrementar la incertesa en el conjunt dels mercats de capital a Espanya, Europa i els Estats Units. En el seu conjunt, els diversos indicadors es van deixar notar aquest dimecres en la sessió borsària que va tancar en negatiu, com també ho van fer la resta de places borsàries europees. El selectiu espanyol va tancar amb una caiguda del 0,92%, llastat per la tensió creixent al Pròxim Orient i la consegüent pujada del preu del petroli i de l'or, i de les rendibilitats del deute públic. També s'han registrat caigudes de l'1,14% a Londres, de l'1,03% a Frankfurt, del 0,91% a París i del 0,82% a Milà.
En concret, el Brent, el cru de referència a Europa, avança un 1,4% i supera els 91 dòlars per barril, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referent als EUA, s'encareix gairebé un 2% i ronda els 87 dòlars. A això s'uneix que la rendibilitat del bo a deu anys del Tresor dels Estats Units escalava aquest dimecres cap al llindar del 5%, en màxims des de juliol de 2007, davant d'una solidesa de l'economia nord-americana major de l'esperat, que podria forçar la Reserva Federal a continuar pujant els tipus d'interès. En Wall Street, els principals índexs seguien en vermell a mitja sessió, amb el Dow Jones restant un 0,5%; el S&P500, un 0,8%; i el tecnològic Nasdaq, un 0,7%.
A Espanya, el rendiment del bo amb venciment a deu anys se situava en el 4,051%, per sobre del 4,004% que va registrar al tancament de dimarts. D'aquesta forma, la prima de risc davant el deute alemany s'elevava tres dècimes, fins als 112,5 punts bàsics.
En l'Ibex-35, els únics valors que han acabat en positiu han estat Acciona Energía (+4,04%), Repsol (+1,20%), Acciona (+0,55%), Bankinter (+0,36%) i Mapfre (+0,35%). Del costat contrari, els descensos més importants se'ls han anotat ArcelorMittal (-3,95%), IAG (-3,05%), Cellnex (-2,74%), Grifols (-2,63%), Fluidra (-2,59%) i Colonial (-2,41%).
Prèviament, aquest dimecres, a Àsia, Hong Kong havia baixat un 0,23% i Xangai, un 0,8%, mentre que Tòquio i Seül havien tancat pràcticament planes. La dada més rellevant a la zona ha estat el producte interior brut (PIB) de la Xina, que va créixer un 1,3 % intertrimestral en el tercer quart de l'any, per sobre de les previsions dels analistes.
Al mercat de divises, la moneda nord-americana es revalora. L'euro perd terreny i es canvia a 1,05 dòlars.