L'alça a la Borsa de Tòquio tenyeix de verd l'IBEX 35, que ha engegat aquest dimarts amb una alça del 0,37%, amb la inflació dels EUA, que es coneixerà aquest dimecres, com a única referència en la setmana de menor activitat econòmica de l'any. A les 9.20 hores, el selectiu del parc madrileny cotitzava en els 10.685,9 punts, 39,7 unitats més que al tancament de la sessió anterior i acumula des de gener una pujada del 5,78%. Uns minuts més tard ha depassat, puntualment, els 10.700 on ha rebotat, mantenint un creixement del 0,4%.

Per valors, els més alcistes en l'obertura són CaixaBank (1,43%), Ferrovial (0,78%) i Colonial (0,75%). En la part baixa, només cinc valors cotitzen en negatiu: Grifols (-4,9%), ArcelorMittal (-0,75%), Acerinox (-0,66%), Puig (-0,44%) i IAG (-0,41%). La resta dels principals mercats europeus, influïts pel Nikkei, també han obert en verd, amb unes pujades similars a les de Madrid. Milà s'anota un 0,46%, Frankfurt un 0,4%, mentre que París i Londres pugen un 0,37%. L'euro Stoxx 50, l'índex que agrupa a les empreses europees més grans per capitalització, despunta el 0,42%, informa Efe.

Nikkei

El principal índex de la Borsa de Tòquio, el Nikkei, ha pujat aquest dimarts un 3,45%, impulsat pel bon rendiment de les tecnològiques i l'estabilització del ien, que va romandre feble davant el dòlar, incentivant els exportadors. Per la seva part, la Borsa de Shanghai va guanyar aquest dimarts un 0,34% i el parquet de Shenzhen es va anotar 0,43%.

Aquest dilluns, Wall Street va tancar en terreny mixt amb els inversors pendents aquesta setmana de dades clau com l'índex de preus de consum i el de producció, en termes de política monetària i inflació als Estats Units. El Dow Jones va perdre un 0,36%, el S&P 500 va tancar plànol i el tecnològic Nasdaq va pujar un 0,21%.

L'índex de preus de consum de juliol, que es publicarà dimecres, serà determinant per saber si l'economia continua sent sòlida o si els inversors han de romandre alerta per l'augment de la volatilitat. El mercat estarà pendent aquest dimarts de la publicació de l'índex de preus a la producció de juliol als Estats Units i de l'índex de confiança inversora en Alemanya d'agost.

A Espanya

A Espanya, l'INE ha confirmat que l'índex de preus de consum (IPC) es va moderar el juliol fins al 2,8% interanual, sis dècimes menys que el mes anterior, per l'abaratiment de l'electricitat, mentre que la inflació dels aliments es va retallar 1,1 punts, fins al 3,1%.

Al mercat de matèries primeres, el preu del barril de Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,4% en l'obertura dels mercats europeus fins als 81,91 dòlars. Aquest dilluns l'OPEP va publicar unes previsions en les quals espera menor demanda de cru davant d'una suavització de les expectatives sobre el creixement de la demanda de petroli a la Xina el 2024. L'or, un dels actius refugi, es deprecia un 0,4% i s'acosta als 2.462 dòlars per unça.

Al mercat del deute, el rendiment del bo espanyol a 10 anys creix fins al 3,08% mentre que l'alemany puja el 2,227%. L'euro manté posicions amb el dòlar dels EUA i es canvia a 1,0929 unitats i el bitcoin, la criptomoneda més utilitzada, puja al voltant de l'1% després de l'obertura dels mercats europeus i se situa per sobre dels 59.000 dòlars, després de perdre aquests dies els 60.000.