José Ballester, director territorial de BBVA Catalunya, ha destacat aquest dimecres la gran aposta del banc per la intel·ligència artificial i la tecnologia, i l’ha xifrat: “BBVA inverteix a Espanya 1.000 milions d’euros a l’any en tecnologia, 3.000 milions a escala global. Comptem amb 6.500 persones expertes i especialitzades en intel·ligència artificial”.

Ballester ha protagonitzat aquest dimecres l’obertura del BBVA ON-IA Summit, juntament amb José Antich, editor del Grup Les Notícies de Catalunya i director d’El Nacional, que també ha remarcat la revolució que suposa la IA en el món de l’empresa i en la societat.


El director territorial de BBVA Catalunya ha explicat que l’entitat està explorant “el paper de la IA en la nostra societat”, atès el canvi que està suposant. “És una tecnologia que ja està sent clau per al desenvolupament econòmic i social. A BBVA vam apostar fa anys per la tecnologia i la innovació, i vam veure en l’adopció d’eines com la IA una oportunitat per avançar i per diferenciar-nos en el servei que oferim als nostres clients”, ha destacat.

Ballester ha agraït a ON-IA, el mitjà dedicat a la intel·ligència artificial d’ON ECONOMIA, l’organització del BBVA ON-IA Summit: “És un luxe comptar amb tants experts en aquest àmbit”. I també ha agraït a José Antich i a l’equip del Grup Les Notícies de Catalunya i ON ECONOMIA l’organització de l’acte.

José Antich: "Volem ser un company de viatge de directius i empresaris"

José Antich ha destacat que “el fet de comptar amb el suport d’una entitat tan important com BBVA és el millor signe que estem fent bé les coses” amb ON-IA. “El vam crear per ser el mitjà de referència en intel·ligència artificial per a professionals, directius i empresaris, per estar informats, però, sobretot, per ser un company de viatge. I tenim la impressió que anem pel bon camí”.

“La revolució de la IA és un viatge sense retorn. Les empreses s’hi estan ficant, i les que encara no ho han fet, ho faran, perquè les revolucions no són opcionals, ho canvien tot”, ha afegit. L’objectiu d’ON-IA és que les pimes i microempreses, que potser no poden invertir tant en IA, puguin conèixer les eines al seu abast per ajudar-les en el seu dia a dia: “No les podem deixar enrere”.

BBVA ON IA SUMMIT02
José Antich, editor del Grup Les Notícies de Catalunya

El director d’El Nacional ha resumit la feina feta en els tres mesos de recorregut d’ON-IA: “Hem publicat prop de 200 continguts entre articles, reportatges, entrevistes, videotips, pòdcast i webinars. Hem explicat les últimes tendències, les novetats legals, les derivades geopolítiques i les eines i trucs més útils. Amb la dosi de reflexió necessària però buscant sempre la part pràctica”.

Antich ha destacat el paper d’un consell editorial “de primer nivell” en aquest camí, que “ens ajuda a trobar les eines i temàtiques més interessants, que es reflecteixen en els continguts que publiquem cada dia i que podeu rebre en la nostra newsletter setmanal”. El consell editorial d’ON-IA està format per Aleix Valls, Esther Checa, Belén Arribas, Ariadna Font i Esteve Almirall.

Ester Manzano: "La IA és un superpoder"

La directora general de serveis digitals i experiència ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Ester Manzano, ha clausurat la jornada, posant en valor que la IA és una eina important per a l’administració pública i la seva relació amb la ciutadania, motiu pel qual el Govern treballa en un projecte d'IA per atendre a les persones. “La IA és un superpoder”, ha valorat.

Manzano ha plantejat que s’ha de vetllar sobre l'aplicació de la IA, perquè també s’equivoca: “La IA, quan fa bé les coses, és una eina espectacular, però alerta, perquè la IA no sap dir que no i quan no sap fer una cosa se la inventa”. Manzano defensa que s’ha d’aplicar la IA a l’administració pública, però amb una formació prèvia als equips que hi han de treballar perquè serveixi per millorar la vida de la ciutadania.