La Diputació de Barcelona engega una proposta orientada a aprendre sobre intel·ligència artificial lligada a d'altres conceptes. Especialment, sobre ChatGPT, economia circular i comunicació inclusiva, entre els temes dels nous tallers gratuïts per a empreses turístiques. Els cursos, amb format virtual i presencial, tenen una durada d’entre 3 i 4 hores i estan impulsats per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i els ens comarcals. Més de 1.200 professionals van participar en l’anterior edició.

La Diputació de Barcelona, juntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona i els ens comarcals, ha engegat una nova edició dels Tallers de Turisme, formacions gratuïtes adreçades al sector empresarial, professional turístic i ens locals de la província per millorar la seva competitivitat. Ja estan obertes les inscripcions per a la programació d'abril a juliol, que inclou una dotzena de cursos amb temàtiques com ara l’ètica en la intel·ligència artificial, el llenguatge inclusiu en turisme, la intermediació turística o la creació d’empreses enoturístiques.

Com inscriure's

Els tallers, amb format virtual i presencial, tenen una durada d’entre 3 i 4 hores. Tots els cursos són gratuïts i la inscripció es pot fer a través del web de la Cambra de Comerç de Barcelona. El conjunt de la nova edició, d’abril de 2025 a març del 2026, inclou en total 51 tallers distribuïts en sis grans blocs (governança, digitalització, sostenibilitat, accessibilitat, innovació i producte), coincidint amb els eixos de treball del model de Destinacions de Turisme Intel·ligents (DTI) de Segittur, l’ens de la Secretaria d’Estat de Turisme amb qui la Diputació de Barcelona va començar a col·laborar el 2022 i del qual és membre promotor del model.

En la passada edició, entre abril de 2024 i febrer de 2025, es van fer 54 tallers, amb una participació activa de 1.208 (un 77,2% dones) i amb una valoració mitjana de 8,7. Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic” i número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.