Red.es ha ampliat fins al 28 de febrer de 2025 el termini per sol·licitar els ajuts del 'Kit consulting', és a dir, dos mesos més en comparació amb la data prevista inicialment (31 de desembre de 2024), segons han confirmat a Europa Press fonts de l'entitat pública adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública.
El Govern va llançar a mitjans del juny passat la convocatòria del programa 'Kit consulting', dotat amb 300 milions d'euros i a través del qual s'ofereixen ajuts a pimes d'entre 10 i menys de 250 empleats per a la contractació de serveis d'assessorament orientats a la seva transformació digital, especialment en àmbits com la intel·ligència artificial (IA) o la ciberseguretat.
Fins ara, el programa ha rebut unes 14.000 sol·licituds i ha concedit al voltant de 6.200 bons d'assessorament digital (el que suposa el 44% de les peticions), el que equival a uns 85 milions d'euros, és a dir, gairebé un terç de l'import total previst per a aquesta iniciativa.
L'objectiu inicial de l'Executiu era arribar a 15.000 pimes i a causa de "la bona resposta" que, segons el parer del Govern, ha rebut el programa, es considera que una extensió del termini de sol·licitud pot "impactar en un major nombre d'empreses".
La quantia de l'ajuda que pot rebre cada pime depèn del nombre d'empleats que tingui i es materialitza en un 'bo d'assessorament digital' de 12.000, 18.000 o 24.000 euros.
En concret, l'ajuda per a les pimes d'entre 10 i menys de 50 empleats és de 12.000 euros, per a empreses d'entre 50 i menys de 100 treballadors ascendeix 18.000 euros i per a companyies d'entre 100 i menys de 250 efectius és de 24.000 euros.
En aquest sentit, l'empresa beneficiària ha de fer servir el bo concedit en un o alguns dels 10 serveis d'assessorament que inclou el catàleg del programa.
En el portfolio d'aquesta iniciativa governamental figuren serveis d'assessorament en intel·ligència artificial, en anàlisi de dades (bàsic i avançat), en vendes digitals, en processos de negoci o de producció, en estratègia i rendiment de negoci, en ciberseguretat (bàsic, avançat i preparació per a certificació) i en transformació digital.
Requisits
Entre els requisits que han de complir les pimes per poder accedir a aquest programa d'ajuts es troba l'obligatorietat de tenir el domicili fiscal en territori espanyol i tenir la consideració de petita o mitjana empresa.
Els sol·licitants també hauran d'estar inscrits en el cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal d'Administració Tributària o en l'equivalent de l'Administració Tributària Foral, que ha de reflectir l'activitat econòmica, que desenvolupa l'empresa en el moment de demanar la subvenció.
Tampoc no hauran de tenir la consideració d'empreses en crisi, estar al corrent de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social i no estar subjecte a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió Europea que hagi declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat comú.
Així mateix, s'exigeix que la pime sol·licitadora no estigui incursa en cap altra de les prohibicions previstes en la Llei General de Subvencions i no superar el límit d'ajuts de mínims.
D'altra banda, els serveis inclosos al catàleg del programa són desenvolupats per una sèrie d'assessors digitals, que són els únics habilitats per subscriure els acords de prestació amb les pimes beneficiàries i que són els que efectivament reben el pagament de l'ajuda una vegada hagin justificat el seu treball.