Luis Campo Vidal, periodista i consultor audiovisual, presenta la seva primera novel·la inspirada, però també documentada, en el poder de la intel·ligència artificial, 'El polze del diable'. A les portes d'unes eleccions als Estats Units que, de nou, poden canviar el rumb a tot el món entre Donald Trump i Kamala Harris, el periodista ens convida a reflexionar sobre què influència i manipulació poden comportar unes xarxes socials utilitzades amb IA. En el cas de la seva novel·la, el marc encara és més proper a nosaltres i posa l'enfocament en el control de dades personals a nivell global de tota la ciutadania catalana.

Entrevista Luis Campo Vidal

Una història 'a la catalana'

D'aquesta manera, 'el Polze del Diable' narra una intrigant història sobre la manipulació de l'electorat. La trama s'inicia al cor de Barcelona, al districte de l'Eixample. Un ferroveller romanès, ensumant entre els rebutjos d'un contenidor, ensopega amb una bonica capsa metàl·lica de polvorons. A partir d'aquest descobriment, es desencadena una sèrie d'esdeveniments que qüestionen l'autenticitat de la democràcia als països europeus. Alèxia Furtat, detectiu privat, es troba immersa en aquest embolic. Desentranya les complexitats d'una trama que posa al descobert els artificis utilitzats per influir en la voluntat dels electors a Catalunya.

"El polze del diable" és un plat de ficció cuinat amb ingredients reals, actuals que alerta d'estratègies perilloses. Aquesta és la cinquena novel·la d'una sèrie que relata les aventures d'Alèxia. Abans van ser 'Robatori al Museu Dalí', 'Alèxia i els magnats de la comunicació', 'Barcelona zona zero' i 'La tablet màgica'.