Protagonisme dels resultats amb l'estrena de Bankinter
- Luis Aparicio
- MADRID. Diumenge, 16 d'abril de 2023. 19:30
- Temps de lectura: 2 minuts
El jueves 20, Bankinter estrena la temporada de resultats d'aquest 2023 en el fer públics els corresponents al primer trimestre de l'any. Las expectatives juguen a favor d'aquestes primeres xifres de l'entitat presidida por Dolores Dancausa, el que centrarà l'atenció del mercat al sector. Ja per a la següent setmana publicaran BBVA, Santander, Sabadell i Unicaja, mentre que l'última serà CaixaBank, les xifres del qual es coneixeran el 5 de maig.
Els Estats Units també s'accelerarà la publicació de resultats, després dels ja coneguts la passada setmana i que han servit de revulsiu per a les accions. En els grans emporis financers hi ha dues claus positives: l'alça dels tipus d'interès continua afavorint el marge financer i la plena ocupació d'aquesta economia es tradueix en baixa morositat dels préstecs i crèdits. Aquests seran els resultats principals que es coneixeran als Estats Units aquesta setmana entrant: Charles Schwab, State Street, J.B. Hunt (dilluns), Johnson & Johnson, Bank of America, Netflix, Goldman Sachs, Prologis (dimarts), ASML, Abbott Laboratories, Morgan Stanley, IBM, Lam Research (dimecres), Philip Morris International, American Express, Rio Tinto, Intuitive Surgical (dijous), P&G, SAP, Xina Mobile i Honeywell (divendres).
Les expectatives de resultats per a l'índex S&P 500 apunten a una caiguda del 5% respecte al trimestre anterior. Un descens favorable, tenint en compte que els tipus d'interès ja han complert un any de pujades i, per tant, ja han tingut temps d'erosionar l'activitat i les finances empresarials. Ben Laidler, estrateg de mercats globals de la plataforma d'inversió en multiactius eToro, apunta que els beneficis dels bancs nord-americans seran el centre d'atenció després de la recent crisi del sector, però és probable que els resultats siguin tranquil·litzadors. Les provisions més grans per a préstecs dubtosos i les pressions sobre els costos de personal es veuran compensades per un fort creixement dels ingressos, ja que la demanda de préstecs continua sent decent i els tipus d'interès són elevats. Els bancs més grans, com JP Morgan, s'han beneficiat de la percepció d'una fugida cap a la qualitat i s'espera que registrin guanys davant el feble primer trimestre de l'any passat.
A Europa, s'espera una evolució plana dels resultats encapçalats per un creixement del 10% al Regne Unit i de més del 20% a Itàlia, el que reflectiria una realitat econòmica menys dolenta de la regió i recolzarien el repunt del seu mercat borsari, líder mundial aquest any. L'índex EuroStoxx 50 s'ha revaloritzat un 15,76% aquest any, front a l'alça del 7,7% del S&P 500 nord-americà. Això sí, el Nasdaq millora gairebé un 20% després del daltabaix del passat exercici. Els analistes, malgrat aquesta millora comparativa encara segueixen veient les borses europees més barates en termes de preu-benefici (PER).
Les dades macroeconòmiques no seran gaire rellevants: A començaments de la setmana es coneixeran més dades sobre el mercat immobiliari nord-americà, ja que es publicaran les xifres de nova construcció i l'índex de l'Associació Nacional de Constructors d'Habitatges (NAHB). A mitjans de setmana, es publica l'índex ZEW d'Alemanya i les xifres d'atur i preus al consum del Regne Unit. Als Estats Units es publicaran les dades setmanals del mercat laboral.
I divendres serà un dia especialment interessant, ja que es publicaran els PMI de la zona euro, Alemanya, França, el Regne Unit, el Japó i els Estats Units. El consens espera un altre lleuger repunt de la confiança.