Nactiva, la plataforma col·lectiva per regenerar la Mediterrània ha incorporat la constructora Copisa al grup d'empreses que col·laboren en l'aplicació de mesures que impactin positivament en la transformació de la regió mediterrània, a través de projectes a favor de la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. Copisa se suma, doncs, a un grup format per Agbar, Naturgy, Celsa Group, Ciments Molins, GCO, Grant Thornton, Flax & Kale, Global Impact Assets, Ametller Origen i CaixaBank. Copisa aportarà la seva experiència com a empresa que disposa d'un equip d'experts professionals que posa el focus en la innovació vinculada a la sostenibilitat per contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones i la salut del planeta, considerant clau en el seu model de negoci l'aplicació dels criteris ESG. "L'objectiu de Copisa és consolidar el lideratge del grup en construcció sostenible i eficiència energètica. Estem plenament compromesos amb l'impuls de la sostenibilitat global en les nostres actuacions i la incorporació de Copisa a Nactiva és una nova mostra de la implicació del grup en la protecció del medi ambient", explica Anna Cornadó, presidenta de Copisa.

Des de la seva fundació Nactiva, empresa social sense ànim de lucre, apel·la a la col·laboració de companyies de perfils diversos per augmentar la seva capacitat transformadora en diferents àmbits i aconseguir un impacte a una escala més gran en la protecció i regeneració del capital natural de la Mediterrània. "Com a plataforma col·lectiva, el nostre objectiu és ser capaços d'integrar i connectar agents socials i econòmics de tots els sectors, que ens permetin maximitzar el nostre abast", explica Joan Cabezas, conseller delegat de Nactiva. Per a això, aquest market builder disposa d'una oficina tècnica de projectes en les seves quatre àrees temàtiques (boscos, terra, litoral i aigua) que col·laboren en identificar oportunitats de col·laboració i mesurar els resultats de les accions que es duen a terme. L'oficina està formada per deu socis tècnics, a qui s'acaben d'afegir Vimet, Inèdit, Co-enable Advisors i AKIS International.

Vimet és una consultora de triple impacte que acompanya als seus clients en la integració de la sostenibilitat en la seva estratègia i el seu dia a dia mitjançant la posada en marxa d'un cicle de millora. Inèdit, per la seva part, és un estudi d'ecoinnovació estratègica nascut dels pioners de l'ecologia industrial, l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) i l'ecodisseny de la Universitat Autònoma de Barcelona, que acompanya a organitzacions en projectes d'economia circular.

Co-enable Advisors, consultoria d'estratègia i negoci, centra la seva activitat al sector portuari de l'àrea de llevant, integrant la sostenibilitat i el concepte de Valor Compartit en les estratègies dels seus clients per generar impacte positiu a llarg termini en l'entorn.

Finalment, AKIS International és un proveïdor de serveis tècnics (consultoria, formació, R+D+i i cooperació internacional) per al sector agroalimentari, especialitzat en la gestió sostenible dels recursos de producció (en especial l'aigua i els nutrients), la integració tecnològica i l'aplicació dels principis de la bioeconomia circular per al desenvolupament de nous productes i cadenes de valor.

Un consell per assessorar les empreses

Nactiva ha constituït recentment un consell d'assessors per contribuir que els plans d'actuació generin un triple impacte: ecològic, social i empresarial. Es tracta dels professionals Marcos Eguiguren, associate Provost i director internacional del Centre in Sustainable Finance de la UPF Barcelona School of Management, referent en finances sostenibles; Ignasi Ferrer, president executiu i fundador de Seastainable Ventures (SV) i Advisor World Ocena Council (WOC), especialista en economia blava; Clara Navarro, CEO i cofundadora de Ship2B Foundation, entesa en economia d'impacte; Felix Riera, director de Rethink Barcelona i codirector de la publicació cultural HänseliGretel, coneixedor de les tendències culturals i de ciutat; Salvador Rueda, president de la Fundació Ecologia Urbana i Territorial, entès en ecologia urbana; i Rafael Sardá, investigador científic del consell superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i professor associat d'Esade, expert en ecologia.