La Fundació Cellnex ha seleccionat cinc empreses emergents per a la quarta edició del seu programa d'acceleració i impacte social Cellnex Bridge. Es tracta d'Atom H2, Domotik Mind, StartKidsUp, Talxapp i Vamos Rural que rebran mentoria, formació i un suport econòmic de 15.000 euros per dur a terme una prova de concepte al llarg de vuit mesos. El programa es desenvolupa en col·laboració amb AtticoLab i Innoba i se centra en projectes amb impacte positiu i que treballen per assegurar la inclusió en una societat cada vegada més digitalitzada.

Des del seu llançament el juliol de 2021, la Fundació Cellnex ha recolzat a un total de 14 empreses emergents, complint el seu objectiu d'impulsar la innovació i l'emprenedoria social. Ara serà el torn d'Atom H2, Domotik Mind, StartKidsUp, Talxapp i Vamos Rural que, a més, tindran un espai a l'estand de Cellnex en el Mobile World Congress 2025, així com avantatges en la subscripció de diversos serveis i plataformes digitals oferts per partners de AticcoLab. 

En aquesta nova edició, Àngels Ucero, directora de la Fundació Cellnex, ha destacat la dedicació i innovadores proposades de les empreses emergents que s'han sumat al projecte de mentoria, que "són un reflex del tipus d'impacte positiu que volem fomentar". "El nostre objectiu és proporcionar-los les eines i el suport necessaris perquè puguin transformar les seves idees en solucions reals i efectives", ha afegit Ucero.

Per àrees d'activitat, els emprenedors seleccionats operen en diversos sectors. Atom H2 ofereix un sistema modular de generació i emmagatzemament d'hidrogen in situ, que utilitza l'excedent d'energia renovable i produeix sol aigua com a subproducte. La seva tecnologia d'hidrur metàl·lic permet un emmagatzemament segur i durador, ideal per a llocs remots.

Domotik Mind proporciona un servei de monitoratge per a persones dependents utilitzant intel·ligència artificial. Els seus sensors respecten la intimitat i privacitat mentre supervisen en temps real, detectant situacions d'emergència i sol·licitant ajuda necessària.

StartKidsUp desenvolupa habilitats socials i emocionals en nens i adolescents per preparar-los com actors de canvi en un món tecnològic. Ofereix activitats extraescolars, formació a docents i projectes curriculars que fomenten l'emprenedoria i lideratge.

Talxapp ajuda persones amb discapacitat mitjançant innovacions en programari i fabricació distributiva. El seu producte estrella, TalX, és un «Whatsapp inclusiu» que connecta a persones amb discapacitat amb el seu entorn social i els serveis que necessiten.

I, finalment, Vamos Rural, ajuda petits productors i amfitrions a digitalitzar la seva oferta turística sense cost addicional. Ha creat una plataforma que permet als usuaris reservar directament amb proveïdors locals, assegurant que més del 85% dels ingressos es quedin en la comunitat.