Blue Banana creix com l'escuma. La firma de moda creada el 2016 a Madrid ha tancat el 2022 amb una facturació de 12,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement de més del 74% respecte a la xifra de vendes assolida el 2021. En aquest sentit, els ingressos de la marca són procedents en un 54% de vendes en línia, un 43% d'offline i un 3% d'altres canals, segons ha informat la companyia creada per Nacho Rivera i Juan Fernández Estrada. Al canal digital, l'empresa coneguda per les seves particulars samarretes i dessuadores, ha superat en més d'un 25% les seves vendes davant les quals va obtenir el 2021 i ha superat els set milions de visites en la seva pàgina web, amb un increment del 20% davant els números de l'any anterior.

Per a aquest 2023, des de Blue Banana aspiren a ingressar 17 milions d'euros (la qual cosa suposaria un creixement del 33,8%) i preparen el seu desembarcament a Llatinoamèrica. Fins ara la marca era present a Espanya, Portugal, França, Alemanya, altres països d'Europa i els Estats Units i un dels focus per a aquest any és aterrar a Amèrica Llatina, encara que des de la firma no han concretat països.

Aposta pel canal online

La marca de moda, que va néixer a les xarxes socials (on compten amb més de 400.000 seguidors només a Instagram) i amb una inversió de 2.000 euros, suma un total d'onze punts de venda físics per tot el país: vuit botigues físiques pròpies situades a Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Màlaga, Saragossa i Bilbao, així com un outlet a Sant Sebastià dels Reis (Madrid). A més, a finals d'any va arribar a un acord amb els centres comercials d'El Corte Inglés per obrir córners als seus establiments. Després del pacte, Blue Banana va obrir dos punts de venda ubicats als centres de Sanchinarro (Madrid) i a Marbella (Màlaga).

"Aquest acord ens possibilita, mantenint la nostra essència, portar l'aventura a un altre tipus de públic de la mà d'El Corte Inglés, al qual sempre hem seguit i amb el qual esperem poder portar el nostre missatge i continuar inspirant a les noves generacions," ha explicat el CEO de Blue Banana, Nacho Rivera. Per la seva part, el cofundador de la firma, Juan Fernández-Estrada, ha subratllat la seva intenció de continuar impulsant la seva presència als centres comercials. "Amb El Corte Inglés volem arribar a encara més racons de la nostra geografia, avançant en l'omnicanalitat i complementant a la resta de canals de la marca. Ens trobem en un moment únic per apostar per l'expansió i consolidació de Blue Banana", ha indicat.

Nacho Rivera i Juan Fernández Estrada, fundadors de Blue Banana

Nacho Rivera i Juan Fernández Estrada, fundadors de Blue Banana

Edat mitjana de 27 anys

L'empresa madrilenya compta amb 110 persones en plantilla amb una edat mitjana de 27 anys. "Comptem amb un equip que creu en el projecte i que es compromet cada dia perquè Blue Banana assoleixi els seus objectius. Aconseguir això, avui dia, és increïble. Diuen que les marques creixen o moren per la gent. I nosaltres ens ho creiem. La visió continua sent la mateixa: envoltar-nos d'un equip cada vegada més professional, creant una estructura sòlida que ens pugui ajudar a continuar creixent, amb una direcció més clara i sense pausa, però sense pressa. Creiem fermament en la promoció interna i apostem pel benestar dels nostres empleats, perquè ells, juntament amb els nostres seguidors, són els responsables del nostre èxit," ha afirmat Rivera.

Segell ecològic i mediambiental

Quan la firma Blue Banana va sortir al mercat, enfocada a la generació Z, va assegurar ser el primer negoci de moda espanyol que negatitzava les seves emissions de carboni, el que significa que compensa el doble del CO₂ que genera la producció de les seves peces i ho fa invertint en projectes mediambientals avalats per les Nacions Unides. En aquest sentit, va assenyalar que les seves peces són de cotó orgànic i polièster reciclat i va apuntar que tots els proveïdors amb els quals treballen compleixen els estàndards internacionals de seguretat i benestar per als seus empleats.

El 2021, Blue Banana va tancar amb una facturació de 7,4 milions d'euros, la qual cosa va suposar un creixement de més del 84% respecte a les dades anotades el 2020. En concret, els ingressos del 2021 van ser procedents en un 78% de vendes en línia i el 22% restant, d'offline. En aquest cas, la marca va assolir els 5,8 milions de visites a la seva pàgina web, una pujada del 80% davant les xifres de l'any anterior. A més, durant el 2021 va començar a vendre a través del seu e-commerce a França i Alemanya, països en els quals volia entrar. "Que les dades econòmiques ens acompanyin a les nostres aventures ens permet continuar creixent en tots els sentits. Aquest any hem activat projectes arriscats que han tingut molt bona acollida com són les obertures a Barcelona i València, per la qual cosa estem molt agraïts amb els nostres seguidors, que ens recolzen en cada un dels nostres passos i ens animen a continuar creixent", va subratllar després dels bons resultats Juan Fernández-Estrada.