La start-up barcelonina hello.app ha tancat una ronda de finançament de 500.000 euros amb el suport d'inversors públics i privats. L'aplicació creada pel jove de 19 anys Álvaro Pintado destinarà el capital al desenvolupament i llançament de l'app tant a IOS com a Android, a més de l'activació de la funció "node de contribució" per consolidar-se com la primera plataforma del món que paga als seus usuaris a canvi d'emmagatzematge que no utilitzen als seus mòbils, tauletes i portàtils. La ronda ha comptat amb la participació de diversos inversors i capital privat establert per tot Europa, així com alguns dels socis actuals. Entre ells es troben inversors privats com el fundador d'Ethermail, Gerald Heydenreich, David Holtmann o Albert Bonet, entre altres. Aquesta operació situa la valoració post-money de hello.app en 16 milions d'euros. Aquesta operació se suma a la ronda d'inversió de 170.000 euros que va tancar a principis d'any amb inversors com Iese, Esade, Bcombinator o Castiventures i al préstec de 130.000 euros d'Enisa.  

La companyia va començar les seves operacions el 2022, compta amb 200.000 usuaris de més de 200 països i s'ha marcat l'objectiu d'arribar als 3 milions d'usuaris l'any vinent

El negoci ofereix als seus usuaris, tant particulars com empreses, una retribució econòmica a canvi d'espai d'emmagatzematge dels seus dispositius, una proposta de valor que es basa en "abordar les limitacions de les solucions d'emmagatzematge tradicionals de Web2 i posicionar-se com una alternativa de Web3 als populars gegants del núvol com Dropbox o Google". De fet, en una entrevista en aquest mitjà, Pintado va recordar que des de hello.app permeten als usuaris obtenir una font d'ingressos extra per "llogar" espai als seus dispositius. La companyia aspira a competir contra els gegants del sector com Amazon, Google o Dropbox, té la finalitat de ser una alternativa d'arxivament de dades, però amb el diferencial de ser "més econòmica, més sostenible i més segura". 

"Democratitzar" l'emmagatzematge de dades

Perquè la gent entengui Hello.app, Pintado ho explica com si fos un puzle. "La gent puja una foto a Instagram, unes dades compromeses o un document i aquests van a un sol espai, sigui Google Cloud, Amazon o el que sigui. Si un hacker volgués accedir-hi, va al servidor i els aconsegueix. Nosaltres trenquem la fotografia, el text o el document en mil trossos, i cada tros va a un node, per la qual cosa és impossible reconstruir-los".

"Si aconseguim demostrar a través del blockchain que un mòbil, tauleta o qualsevol dispositiu pot participar en una xarxa mundial, eliminarem gegants com Amazon o Google a l'hora d'emmagatzemar la informació a internet", va assegurar Pintado, al mateix temps que va justificar que "és un mercat que val milions i serem els primers al món en fer-ho". De fet, va incidir en el fet que l'objectiu és "democratitzar" la forma en què es guarden les dades en l'àmbit mundial

Emprenedor als 19 anys

Hello.app va començar quan Pintado cursava segon de batxillerat. En aquell moment es va interessar pels conceptes Web3 i Blockchain. "Vaig veure que era un sector amb molt potencial, que es podia extrapolar a moltes àrees i vaig decidir investigar". Mentre es preparava per a la selectivitat, va comprovar que "internet sempre ha estat controlada i monopolitzada per molt pocs gegants tecnològics" i va apostar per crear una plataforma amb la finalitat de descentralitzar tota la informació juntament amb el seu soci, Alexander Baikalov, de 20 anys. "Tot el que generem a internet està centralitzat, no depèn de nosaltres, sinó que són Amazon, Google o Microsoft els que controlen la nostra informació. Jo no volia això, les nostres dades són els nostres actius, no són seus".

A més, Pintado presenta l'empresa com una "alternativa" a les grans granges de servidors centralitzades i augura que en menys de tres anys la plataforma aconsegueixi l'estatus d'unicorn (empresa valorada en més de 1.000 milions de dòlars).