El reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025, anunciat aquest dilluns pel conseller Roger Torrent, suposa un reconeixement al seu ecosistema turístic, alimentari i enogastronómico. L'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) ha tingut en compte el desplegament de l'Estratègia de Turisme Enogastronómico de Catalunya per al període 2022-2027, un esforç inversor de 12 milions d'euros que ara té la seva recompensa a què, a més, se sumaran uns altres 9 milions amb motiu de la seva elecció.

Enric Asunción

Enric Asunción

Després de créixer, arriba l'hora de ser rendibles. Empreses com Glovo, Wallbox o Heura, totes elles start-ups nascudes a Barcelona, són un bon exemple de la maduresa que necessàriament ha d'assolir tota empresa per evolucionar cap a la rendibilitat. El CEO de Wallbox, Enric Asunción, el va resumir perfectament aquest any en fixar les prioritats de la seva empresa a partir de l'any vinent: "Optimitzar negoci, conservar caixa i ser rendible".

Pilar Alegria

Pilar Alegria

La reforma de la Formació Professional empresa pel Ministeri de Pilar Alegría és molt lluny de complir un dels seus objectius fonamentals: que tota l'FP a Espanya sigui dual. El ministeri d'Educació i Formació Professional, tanmateix, no veu preocupant que encara avui l'alumnat en aquesta modalitat ni tan sols assoleixi el 5% del total i demana paciència perquè cada país té les seves característiques. Davant d'aquesta realitat, només hi ha espera que el reial decret que ha de desplegar aquesta llei introdueixi els canvis necessaris perquè aquest model que tan bé ha funcionat en altres països pugui fer-ho també a Espanya.