No satisfets amb el seu imparable creixement, Zara ha decidit també apostar per la sostenibilitat i l'economia circular seriosament. Així, ha anunciat aquest dimarts que llança una plataforma de segona mà i reparació de peces a partir del proper 12 de desembre. No només crea una línia nova de negoci, sinó que espera reduir amb això l'impacte ecològic de la seva activitat. Amb la filla d'Amancio, Marta Ortega, en la presidència, l'empresa sembla tenir el futur més que garantit.

Teresa Ribera

Teresa Ribera

La vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica obre la porta a suspendre l'impost a les energètiques pels beneficis caiguts del cel dels últims anys. Més enllà que el gravamen pugui ser més o menys just o pertinent, cal valorar que Teresa Ribera vagi més enllà dels dogmatismes, fugi de criteris ideològics i analitzi si persisteixen els beneficis extraordinaris. "És important determinar si continuen existint o no aquests beneficis extraordinaris que intentaven ser identificats en aquesta figura. La fiscalitat habitual es pot corregir, modular, però ja no estem parlant de beneficis extraordinaris, estem parlant d'una altra cosa", va dir aquest dimarts, en la línia de l'informe de la Comissió Europea que assegura que les energètiques, especialment en el gas i els carburants, ja no tenen beneficis caiguts del cel.

Sander van der Laan

Sander van der Laan

Les grans empreses són molt lluny del 40% de dones a la cúpula que el Govern els exigirà, previsiblement, a partir del segon semestre de 2024. Una bona mostra és l'Ibex: si bé més de la meitat de les seves cotitzades ja compleix en els consells d'administració, on en els últims anys han anat nomenant a conselleres independents, en l'alta direcció ja és una altra cosa i només el 10% compliria la llei de paritat si entrés avui en vigor. Entre les Ibex, Indra és la que més lluny està i necessita sis dones més entre el consell i el comitè executiu per arribar al 40% en ambdós òrgans.