L’avinguda Maria Cristina de Barcelona s’ha consolidat com el gran escenari de la celebració de Cap d’Any a la ciutat. Unes 120.000 persones  han omplert l’avinguda per  veure en directe la festa de pirotècnia i drons, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, aquest dimecres. L’assistència  per celebrar l’arribada del 2025 és la mateixa que l’any passat, i la celebració no ha registrat incidents de seguretat. La companyia francesa Groupe F  -que va fer l’espectacle de l’any passat- ha tornat a enlluernar els presents, així com els espectadors que han vist la retransmissió en directe per TV3.

L’espectacle Barcelona Batega s’ha iniciat amb un homenatge especial a Joan Miró, coincidint amb el 50è aniversari de la Fundació que duu el seu nom, i que està situada a la muntanya de Montjuïc. Les seves obres més emblemàtiques, com el mosaic del Pla de l’Os i l'escultura Dona i Ocell, han inspirat els elements visuals de la celebració. Els espectadors han pogut anar endevinant les obres de l’emblemàtic pintor i escultor català a mesura que els drons donaven forma a les seves creacions. Ha estat un homenatge emotiu.

Cap d'Any 2025 a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona
La celebració per l'arribada de l'any 2025, a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona. / Foto: Ajuntament de Barcelona

Uns 500 drons i 800 kg de pirotècnia

L’espectacle ha combinat tecnologia i creativitat: 500 drons han creat formes i coreografies aèries, carregats amb efectes pirotècnics. Pel que fa als focs artificials, s’han desplegat 800 kg de pirotècnia que han arribat als 180 metres d’alçada en un front de més de 300 metres, incorporant nous dissenys d’estil japonès amb colors que apareixen i desapareixen.

S'informa que Groupe F és una estructura de producció que concep i realitza espectacles pirotècnics i obres teatrals a cel obert amb drons. Fundada fa 30 anys per Christophe Berthonneau, aquesta reconeguda companyia integra un equip multidisciplinari de 270 persones, i realitza espectacles de llum i foc arreu del món. 

Entrevistat hores abans de l'espectacle, Berthonneau ha reconegut que Barcelona és "molt especial" i que sempre li ha fet de "refugi". "És molt agradable, i per això sempre li tinc un afecte molt gran en comparació amb altres ciutats", ha subratllat.

Novament, l'espectacle amb drons i pirotècnia, que ha incorporat a l'escena les Quatre Columnes, de Puig i Cadafalch, amb distintes il·luminacions, ha enlluernat tothom. L'emblemàtica font de Montjuïc continua en reparació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!