Barcelona celebrarà el final de l’any 2024 amb una gran festa a l’avinguda Maria Cristina, als peus de Montjuïc, on els drons i els focs artificials seran els protagonistes. La música, la pirotècnia, el foc i la llum formaran part de l’espectacle que ha dissenyat la companyia francesa Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau per a la nit del dimarts 31 de desembre. A partir de les 21.00 hores començarà a sonar la música per amenitzar els minuts previs a l’inici de l’esdeveniment. L’espectacle, amb el nom de Barcelona Batega, començarà a les 23.50 hores, amb una coreografia de més 500 drons i elements pirotècnics acuradament sincronitzats

La proposta artística per acomiadar el 2024 i donar la benvinguda el 2025 pren l’amor com a fil conductor, explorant l’amor a la natura, a la ciutat i a la convivència. L’objectiu és crear una experiència visual que marqui la transició entre el 2024 i el 2025, convidant tothom a compartir un moment d’alegria i celebració col·lectiva. Quan faltin 10 minuts per a la mitjanit s’iniciarà l’espectacle amb un homenatge especial a Joan Miró, coincidint amb el 50è aniversari de la Fundació que duu el seu nom. Les seves obres més emblemàtiques, com el mosaic del Pla de l’Os i la Dona i Ocell, inspiraran els elements visuals que iniciaran la celebració. Aquesta obertura posa en relleu la importància del llegat de Miró en la cultura de la ciutat i convida el públic a redescobrir-lo en el context d’una gran festa col·lectiva. A més de Miró, també es farà un recorregut per obres d’art emblemàtiques de l’espai públic que copsen aquest concepte d’amor i de celebració com a fil conductor de l’espectacle com és el cas de Joan Fontcuberta i  Keith Haring.

Gran cor bategant a Montjuïc

Just abans de la mitjanit, un gran cor bategarà sobre Montjuïc, simbolitzant l’amistat i la solidaritat. Aquest moment estarà acompanyat d’imatges visuals que evoquen la concòrdia i la pau. Finalment, amb l’arribada de les campanades, el 2025 es projectarà al cel amb drons, seguit d’un castell de focs artificials. Aquesta darrera part combinarà llum i moviment per tancar l’espectacle. L'esdeveniment tindrà una durada d'uns 30 minuts.

Tot l'espectacle serà una combinació de tecnologies i creativitat. Així, més de 500 drons crearan formes i coreografies aèries estaran carregats amb efectes pirotècnics. Pel que fa als focs artificials, es desplegaran 800 kg de pirotècnia que arribaran als 180 metres d’alçada en un front de més de 300 metres, incorporant nous dissenys d’estil japonès amb colors que apareixen i desapareixen. El cel de Montjuïc s’il·luminarà amb 60 caps mòbils, instal·lats a diversos nivells, des de la grua a 60 metres d’alçada fins a les torres frontals de Maria Cristina, mentre que 15 màquines de flames mòbils afegiran dinamisme des de la Font Màgica. Tot plegat acompanyat amb una banda sonora composta especialment per a l’ocasió i una sincronització precisa que implica més de 15.000 ordres per coordinar cada detall de l’espectacle.

Aquest espectacle de Cap d’Any, pensat com un punt de trobada per a la ciutadania i les persones visitants, consolida la tradició de celebrar el final de l’any amb una proposta innovadora i participativa produïda per l’Ajuntament de Barcelona. Un any més, TV3 retransmetrà en directe l’espectacle de la ciutat per donar la benvinguda al 2025.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!