L’Ajuntament de Barcelona ha renunciat a presentar recurs a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que tomba el Pla Especial Integral i de Millora Urbana (PEIMU) que permetia l’edificació de nous edificis a la finca de Can Raventós de Sarrià, on la immobiliària Corp havia projectat la construcció d’una cinquantena d’habitatges de luxe. Un cop coneguda la sentència aquest dijous, la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha assenyalat que “l’ajuntament no presentarà recurs a la sentència”, ja que considera que el plantejament, aprovat en el seu moment pel ple municipal, “ha decaigut”. En aquest sentit, Bonet ha assenyalat que ara “pertoca a la propietat” a aclarir el seu projecte sobre la parcel·la, ja que la immobiliària, com a part demandada juntament amb el consistori, té la possibilitat de presentar recurs. 

➡️ Victòria veïnal a Sarrià: el TSJC tomba el pla municipal per construir pisos de luxe a Can Raventós

És a dir, que malgrat els veïns ja han cantat victòria afirmant que la sentència del TSJC és “òbvia, clara i definitiva”, aquesta no serà ferma fins que passi el termini legal per presentar recurs, una possibilitat a la que el govern municipal ja ha renunciat però que encara és possible per part de la constructora. En tot cas, Bonet ha assenyalat que sobre aquesta qüestió ja hi havia hagut “propostes de negociació” i que sobre la possibilitat de realitzar una permuta, que és la demanda dels veïns per convertir la finca en espai públic i refugi climàtic i que alhora permetria la constructora a fer la seva promoció immobiliària en un altre lloc, la tinenta d’alcaldia ha assenyalat que l’ajuntament “està disposat a parlar-ne”, sense concretar més.

Anul·lació del PEIMU

La sentència del TSJC anul·la el PEIMU sobre la parcel·la, que dona als carrers Bonaplata 44-52 i Fontcoberta 16-24, arran del recurs contenciós administratiu presentat per l’Associació de Veïns de Sarrià i conclou que “el Pla especial objecte de recurs no ha respectat el límit dels 10 m d’amplària al voltant de la casa Raventós que estableix la normativa urbanística d’aplicació i no s’ha ajustat a la seva finalitat que no és altra que la de revaloritzar la casa Raventós, protegida i el jardí que l’envolta”. A més, imposa a la part demandada -Ajuntament i constructora- a pagar les costes processals fins a un màxim de 3.000 euros.

Cal tenir present, així mateix, que els membres de la Plataforma Defensem Can Raventós han reclamat al govern municipal que “accepti la sentència i no destini ni un euro a presentar cap recurs”, perquè la decisió del TSJC és “òbvia, clara i definitiva”, i que busqui amb la constructora “solucions per traslladar l’edificabilitat del solar a un altre lloc on no destrossi patrimoni”. Pels veïns, en tot cas, l’objectiu final no és només aturar la construcció de pisos a la finca, sinó que aquesta sigui “requalificada com a zona verda de la ciutat” i el jardí es converteixi en “refugi climàtic de Sarrià” i la masia en equipament “per a entitats del barri”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!