El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha sostingut, en vigílies de la Mercè, que Barcelona és "una ciutat segura" on les agressions amb arma blanca es poden produir "esporàdicament". En una entrevista aquest divendres al matí a Catalunya Ràdio, el responsable de seguretat del consistori ha fet una crida a “gaudir” de la festa major de Barcelona admetent, això sí, que en uns dies de celebració que acabaran congregant més d'un milió de persones "és pura estadística que hi pugui haver una situació de conflicte". Així mateix, ha recordat que hi haurà un desplegament específic per les festes de controls preventius i aleatoris amb pales detectores de metall.

De fet, es preveu que aquests controls s’intensifiquin en aquells llocs on hi ha programats concerts multitudinaris, com la platja del Bogatell, la plaça Catalunya o la Zona Universitària. A més, el tinent d’alcaldia Batlle ha remarcat que hi haurà fins a 5.000 agents de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra en el dispositiu de seguretat durant els cinc dies de la Mercè, que considera, segons recull l’ACN, una xifra "molt mesurada" per aconseguir que la festa major estigui presidida per la seguretat. 

Armes blanques, tema generalitzat arreu de l'Estat

Així mateix, Batlle ha insistit que el problema de les armes blanques no afecta només Barcelona sinó que és un tema generalitzat arreu de l'Estat espanyol i també en punts d'Europa i ha apuntat que les agressions acaben sent "afortunadament poques", tot i lamentar que sovint apareixen en entorns d'aglomeracions, baralles, festa i molt vinculades al consum d'alcohol. Batlle ha recordat també que han demanat diverses vegades modificacions legislatives per atacar el problema, tot i que ha lamentat que les que s'han portat a terme fins ara no han obtingut els resultats desitjats. D'altra banda, ha considerat "exagerat" relacionar turisme amb delinqüència i ha recordat que en la reunió que van mantenir l'alcalde Jaume Collboni i la consellera d'Interior, Núria Parlón, també es va parlar de la necessitat que hi hagi "una major visibilització" dels agents uniformats al carrer.

Per últim, i en ser preguntat sobre el fet que càmeres de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona captessin el vehicle en el que s'hauria desplaçat el president Carles Puigdemont a l'agost, Batlle s'ha limitat a dir que es va fer aquesta visualització i que es va passar la informació als Mossos d'Esquadra. "A mi em consta que es va visualitzar en un espai concret de Barcelona, els túnels de la Rovira, i es va posar en coneixement dels que estaven fent la investigació", ha declarat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!