La situació meteorològica excepcional que va viure Barcelona aquest dilluns pel pas de la DANA provinent del País Valencià va suposar que per la ciutat circulessin aproximadament 200.000 vehicles menys que en un dilluns feiner normal, una situació atribuïda, segons Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit (SCT), tant als avisos reiterats durant la jornada i en dies anteriors com, especialment, per les alertes als mòbils emeses per Protecció Civil. A aquests dos factors cal sumar-hi la prudència generada per la tragèdia viscuda dies enrere al País Valencià. Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha celebrat que hagin funcionat les alertes a la ciutadania.

🔴 DANA a València i Catalunya, DIRECTE | Última hora de les inundacions, morts i desapareguts

En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Lamiel s’ha mostrat “segur” que les alertes “van ajudar a la reducció de la mobilitat”, al temps que ha apuntat que la circulació mitjana en dia feiner a l’anell metropolità de Barcelona és d’uns 860.000 vehicles, mentre que aquest dilluns en van passar uns 660.000. Respecte a les inundacions de carreteres i tenint en compte que aquest dimarts continuen tallades l’N-340a a la Ràpita (Montsià) i la TV-3454 a Deltebre (Baix Ebre), ha apuntat que l’estratègia seguida per l’SCT i els Mossos d'Esquadra va ser la de "balancejar el trànsit", és a dir, desviar la circulació cap als encreuaments de carreteres. Així mateix, Lamiel s’ha obert a revisar les actuacions en zones susceptibles d’inundació, en línia amb el que va dir el president de la Generalitat, Salvador Illa, després del pas de la DANA, simulant estratègies i "instal·lant si convé” algun sistema per derivar el trànsit abans que entri en aquestes zones.

“Més val passar-nos d’exagerats que patir-ne les conseqüències”

Per la seva banda, Albert Batlle, en declaracions al programa ‘Basics’ de Betevé’, va apuntar dilluns al vespre que els sistemes d’alarma han demostrat que són eficaços i han contribuït que no es fessin més desplaçaments dels imprescindibles. A més, el responsable de Seguretat de la ciutat va defensar que, en aquests casos, la prevenció és el primer que cal activar: “Més val passar-nos d’exagerats que patir-ne les conseqüències”, va afirmar. Així mateix, Batlle va recordar que Barcelona ja ha enviat ajuda a València: “De seguida vam oferir tot el que es pogués necessitar per part de Barcelona”. En aquests moments, al País Valencià hi ha desplaçats un centenar de tècnics de diferents serveis, entre els quals Bombers de Barcelona, Protecció Civil, Guàrdia Urbana, CUESB i serveis urbans. Aquests efectius ja treballen, principalment a la població de Catarroja, i se’ls s’anirà rellevant “mentre se’ls necessiti”, va afegir Batlle.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!