"És un lloguer molt elevat". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha justificat a RAC1 que l'Ajuntament deixi de pagar el lloguer del local del Banc Expropiat perquè això representen 5.500 euros mensuals de diners públics, i ha aprofitat per condemnar els aldarulls que s'han viscut aquesta nit a Gràcia perquè "la violència no és el camí" i "els veïns i veïnes del barri de Gràcia no es mereixen totes aquestes destrosses".
Colau ha carregat contra l'anterior govern municipal de Xavier Trias per haver decidit d'amagades, "sense dir-ho a ningú" i quan s'apropaven les eleccions municipals d'ara fa un any, pagar aquest lloguer. També ha posat sobre la taula que ni tan sols va comentar-ho amb els okupes, només amb el propietari, i que, per això i pel cost elevat del local, "els ocupants no volien que es pagués aquest lloguer desorbitat ".
D'aquesta manera, del contracte que l'exalcalde havia signat amb la immobiliària només ells dos en tenien coneixement. Quan Colau va arribar al govern, se'l va trobar i llavors es va posar d'acord amb el propietari per deixar de pagar, fet que el va empènyer a tornar a recórrer el cas als jutjats com ja havia passat un any abans.
Però que el consistori deixés de pagar el lloguer, no vol dir que es desentengués de les obres socials que es duien a terme al local, com recollides d'aliments o diferents tallers per als veïns del barri.
Colau els ha proposat buscar un local alternatiu i que sigui propietat de l'Ajuntament per donar continuïtat a aquestes activitats, però ella mateixa ha revelat que "no s'ha volgut fer."
L'Ajuntament no intervé
L'alcaldessa de Barcelona ha volgut deixar clar que el consistori no intervé en el desallotjament, però això no vol dir que se'n desentenguin perquè "hi havia molts veïns i veïnes que estaven molestos i que reivindicaven un espai social a la manifestació d’ahir perquè recollien aliments", entre altres coses.
És per això que ha mostrat la seva disposició a ajudar-los a buscar un nou espai i s'ha lamentat que l'únic que busquen les immobiliàries "és fer negoci".
En aquest sentit, ha aprofitat per recordar que un dels conflictes permanents que té el consistori és acabar amb els pisos buits de la capital catalana. "Hi ha una situació general a la ciutat que és que hi ha molts locals buits pels preus dels habitatges per fer negoci i això és dolent per la ciutat", ha condemnat.