El passat 14 de febrer se celebrava a Barcelona la Junta Local de Seguretat, en què es van fer públiques una sèrie de dades, com ara que s'havia revertit la tendència de l'escalada de delinqüència. En aquella trobada, la consellera de l'Interior, Núria Parlon, va explicar que cal combatre la percepció d'inseguretat que s'ha instal·lat a la capital catalana, un fet que es reflecteix en les enquestes públiques que fa el consistori. En la mateixa línia, aquest divendres 11 d'abril, el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha assegurat que preveu que “en els pròxims mesos” la capital catalana pugui disposar de més càmeres de videovigilància, una eina que ha qualificat “d'imprescindible”.

Ho ha dit en la conferència “Barcelona i seguretat” organitzada a la seu de Foment del Treball, en una conversa amb el president de l'associació comercial Barcelona Oberta, Gabriel Jené, i moderada per la periodista de Catalunya Ràdio Glòria Marín. El tinent d'alcaldia ha manifestat que aquest instrument és “imprescindible per ajudar en els sistemes de seguretat”, i que, per a la seva instal·lació, van acompanyats pel comerç local. De fet, ha posat com a exemple la col·laboració que va haver-hi el mandat passat amb l'Associació del Passeig de Gràcia amb aquesta finalitat.

L'autorització prèvia

El tinent d'alcaldia ha recordat que la regulació de les càmeres de videovigilància és “hipergarantista”, i que han de ser aprovades per una comissió que lidera la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Mercè Caso, i en la qual també està el Fiscal Superior, entre altres autoritats. “Estem insistint en aquest tema i espero que en els pròxims mesos puguem també dotar-nos d'aquest instrument, que és imprescindible”, ha indicat.

La presència de més càmeres ha estat també una demanda per part del president de l'associació comercial Barcelona Oberta, que ha subratllat que en l'actualitat a Barcelona únicament hi ha 160 dispositius d'aquest tipus, en una ciutat d'1,7 milions de persones, mentre que a Niça (França) n'han instal·lades un miler per a 340.000 habitants.

La problemàtica de les drogues

El tinent d'alcaldia també ha fet referència a la problemàtica de les drogues, ja que Barcelona no és solament “porta d'entrada, sinó de sortida”, encara que hi ha ciutats mediterrànies com Marsella (França) on la situació “és molt pitjor”. “Des del punt de vista de la seguretat és el gran tema que hem d'afrontar a escala global”, ha indicat. “Barcelona, respecte al que és la gran delinqüència, és una ciutat segura, en general, és una ciutat segura”, ha sentenciat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!