La plaça de la Solidaritat està situada, segons el plànol, dins del límit municipal de l’Hospitalet de Llobregat, al barri de Collblanc, però travessant a l’altra vorera de la Travessera de les Corts es passa al barri de la Maternitat i Sant Ramon del districte de les Corts, és a dir, al municipi de Barcelona. Aquesta situació fronterera, sumada al fet que allà mateix s’hi troba la sortida principal de l’estació de Metro de Collblanc i que es tracta d’una plaça dura amb llocs per seure l’han convertida, d’uns anys ençà, d’espai de trobada per a botellots fins altes hores de la nit, i a conseqüència d’aquests, sorolls, baralles, actes d’incivisme i brutícia.

En aquest context, els grups municipals d’ERC als ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat han fet aquest dijous una reclamació conjunta als dos alcaldes, Jaume Collboni i David Quirós, per resoldre un problema que està causant molts maldecaps a veïns d’un municipi i l'altre. Des de la mateixa plaça de la Solidaritat, els regidors d’ERC Jordi Castellana, de Barcelona, i Jaume Graells, de l’Hospitalet, han fet la mateixa demanda, reclamar “coordinació” a dos consistoris que, malgrat estar tots dos en mans del PSC, no sumen esforços a parer dels republicans per frenar la situació.

En aquesta plaça hi ha un problema de manca de convivència”, ha apuntat Castellana, per reclamar que els dos governs municipals no afronten la problemàtica a causa de la seva “situació fronterera”, alhora que ha exigit “més presència policial i més coordinació entre ajuntaments”. “Convidem els dos alcaldes a venir aquí a la nit”, ha apuntat per la seva banda Graells, “perquè vegin els problemes que es viuen aquí”, al mateix temps que ha reclamat “coordinació en la vigilància i la neteja”, apuntant que la plaça de la Solidaritat és una zona “cèntrica dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona” que mereix solucions. 

placa solidaritat foto jp 2ç
Regidors d'ERC a l'Hospitalet i Barcelona, acompanyats de veïns a la plaça Solidaritat / Foto: J.P.

Laura García i Joan Ripoll són veïns de la zona, la primera de la part de Barcelona i el segon de l’Hospitalet. Tots dos coincideixen en que a causa d’aquesta situació fronterera, “els ajuntaments es passen la pilota”, i que les trucades al 112 no serveixen, vinguin de la banda que vinguin, i per això acusen els alcaldes Collboni i Quirós de no actuar amb prou contundència davant d’una situació que “no permet descansar a la nit” i que genera “problemes de sorolls, brutícia i baralles gairebé cada dia”. “És insufrible”, recalca Garcia; “el barri ha anat empitjorant amb el temps”, rebla Ripoll. La frontera entre Barcelona i l’Hospitalet, territori sense llei?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!