L’aparició, en el marc d’unes obres de rehabilitació, d’antics rètols comercials en una façana del carrer de Margarit, al Poble-sec, que podrien tenir uns 150 anys d’antiguitat ja que remeten a una botiga de queviures existent el 1877, ha provocat que el grup municipal de Trias per Barcelona - Junts per Catalunya hagi iniciat accions per demanar a l’Ajuntament que els protegeixi i eviti la seva desaparició o ocultació, sumant-se a l’anhel de veïns, especialistes i entitats com el Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC) per assegurar la conservació d’uns rètols on encara es poden llegir paraules com ‘Champagne’, 'Depósito’, ‘Gran surtido’ i ‘Galletas’.
Després de l’avís d’un veí del barri i la difusió de la troballa a xarxes socials i mitjans de comunicació, la regidora de Junts Neus Munté ha assenyalat que ja s’ha presentat un prec a l’alcalde per “documentar, mantenir i conservar aquest patrimoni col·lectiu”, sumant-se així a la “petició de veïns, especialistes, i de CERHISEC”. Els rètols estan situats en un immoble del carrer Margarit a l’altura del carrer Magalhães, on hi ha documentada una botiga de queviures, avui desapareguda, des del 1877. L’escrit de Junts considera que es tracta d’una “troballa singular” i afegeix que “la conservació patrimonial del comerç històric suposa la preservació de la identitat singular de la ciutat”.
Per tot plegat, Junts sol·licita a l’ajuntament que es “documenti i conservi els murals que han aparegut sota l’estuc de la façana de l’edifici situat entre els carrers Magalhães i Margarit donada la seva importància patrimonial”. Així mateix, aquest grup polític reclama que se’ls faci arribar l’informe elaborat pel mateix Ajuntament a tal efecte. Cal tenir present que l’Ajuntament de Barcelona promou la conservació d’elements patrimonials d’aquest tipus, com el que es pot veure alcarrer del Pas de l’Ensenyança, a tocar del mateix edifici de l’Ajuntament de Barcelona, on un metacrilat protegeix i fa visible un antic cartell amb un mag que treu un conill d’un barret de copa, reclam comercial d’un antic prestidigitador. Del mateix autor, anomenat Canonge, també es conserva un rètol comercial a la plaça Reial que promociona el seu negoci d'enllustrador de sabates.