El flamant president del grup municipal de Ciutadans, Paco Sierra, no ha convençut l’Ajuntament de Barcelona a l’hora de demanar que s’habiliti un espai municipal “tipus Palau Sant Jordi” per seguir els partits de la selecció al Mundial de futbol de Qatar. Sierra ha fet gala de la seva condició d’aficionat a aquesta selecció per demanar no només que s’instal·lin pantalles gegants per seguir els partits, sinó que ha demanat “anar un pas més enllà” i atès que la competició futbolística se celebrarà “en dates que previsiblement farà fred”, s’habiliti algun espai municipal cobert per seguir els partits.
El prec ha estat rebutjat per l’alcaldessa, Ada Colau, que tot i acceptar que “quan s’arriba a una final esportiva important es pugui facilitar el seguiment a la ciutadania”, ha assenyalat que en aquesta ocasió, el mundial de futbol se celebra a "Qatar, que és una dictadura”. “Hauríem de demanar a la Federació Espanyola que es desmarqués d’aquest mundial”, ha afegit, per recordar que a Qatar “han mort milers de persones en esclavitud en les obres del Mundial, maltracta les dones, i viola els drets del col·lectiu LGTBI”. “Ja ho han fet altres ciutats com París, Marsella i Estrasburg”, ha indicat Colau, que ha assenyalat que Amnistia Internacional ha titllat aquesta competició com el “Mundial de la Vergonya”.
En el torn de rèplica, Sierra s’ha posat a la defensiva recordant que Ciutadans ha “rebutjat i condemnat la dictadura franquista i totes les que hi ha al món”, citant Qatar, però també Cuba i Veneçuela i indicant que en el cas cubà, “també es vulneren els drets fonamentals de les comunitats LGTBI”, però ha considerat “paradoxal i surrealista que ens rebutgi el prec” i ha assegurat que no pertoca als grups municipals posicionar-se sobre un mundial que ja està a punt de començar. Al seu torn, Colau ha assenyalat que la petició de Ciutadans és la de “demanar recursos públics per fer el seguiment d’una competició que és la Copa de la Vergonya” i ha afegit que cal “condemnar com a ciutat que la FIFA sigui còmplice d’una dictadura”.
Així, l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat que es pugui habilitar algun equipament públic sota cobert perquè els aficionats a la selecció espanyola puguin seguir els partits, malgrat que Colau no ha tancat la porta completament a que es puguin muntar pantalles gegants en cas de “finals esportives importants”. Cal recordar que el maig passat es va instal·lar una pantalla gegant a la plaça de Catalunya per seguir la final de la Women’s Champions League entre el FC Barcelona i el Torí, que va guanyar el conjunt italià, i que va crear força polèmica pel fet que la retransmissió es va fer exclusivament en castellà.