La Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha aconseguit les 15.000 signatures mínimes necessàries per portar al ple de l'Ajuntament de Barcelona la modificació de l'ordenança de terrasses. Segons ha informat l'entitat, més de 15.000 persones majors de 16 anys i empadronades a Barcelona han signat la campanya que porta el lema ‘Volem unes terrasses que ens deixin passar, jugar i dormir!’, que “reclama un repartiment just de l’espai públic, usos que garanteixin la mobilitat i accessibilitat, horaris compatibles amb la vida quotidiana i un règim sancionador efectiu”. La campanya de recollida de signatures va començar el 15 de juny i no es tancarà fins al 15 d'octubre, però ja s’ha aconseguit el mínim per forçar el debat al ple.

Tot i que la recollida de signatures s’ha vehiculat a través del portal públic Decidim.Barcelona -eina que l’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania per signar- la gran majoria d’adhesions s’han aconseguit de manera presencial en taules instal·lades a l’espai públic i als locals que els promotors de la campanya han posat a l’abast de la ciutadania durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. De fet, la mateixa FAVB ha considerat que la plataforma Decidim.Barcelona “encara no és una eina efectiva i popular”. “La mostra és que no arriben a cinc-centes les signatures aconseguides a través d’aquest mètode”, ha afegit l’entitat.

L’objectiu de la campanya és portar a un futur ple de l’Ajuntament de Barcelona la iniciativa ciutadana 'Per unes terrasses veïnals' per obrir un debat que reclami "un repartiment just i raonable de l'espai públic, i uns usos que garanteixin la vida del veïnat, la mobilitat i accessibilitat de tothom, amb uns horaris compatibles amb la vida quotidiana". També demana un règim sancionador "efectiu, que penalitzi les reiteracions que generen el nombre més gran de conflictes". Ara que la FAVB ha aconseguit les 15.000, asseguren, el govern municipal té l'obligació de portar el debat al plenari. "Ara tant sí com no que hi haurà un debat de terrasses si el govern municipal vol complir el reglament de participació", ha indicat Pere Mariné, representant de l'entitat, segons recull l’ACN.

El Síndic vol el tancament de la terrassa del Mas Guinardó

D'altra banda, però relacionat amb les terrasses de restauració, precisament aquest dijous la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha exigit a l’Ajuntament que insisteixi i demani als gestors del bar del Mas Guinardó -de titularitat municipal- el "cessament immediat de l’activitat de bar amb terrassa que es realitza sense tenir llicència municipal". El síndic considera que el local només pot oferir l’activitat de restauració als socis del club social i que "qualsevol situació que vagi més enllà d’aquests termes, no estaria legalitzada", però que, així i tot, s’ha pogut “constatar presencialment” que l’activitat de bar es continua duent a terme i és d’accés lliure.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!