La històrica Llibreria Claret, en funcionament des del 1971 i l'Editorial Claret, totes dues propietat dels Missioners Claretians, es trasllada des de l’Eixample de Barcelona al districte de Gràcia, els pròxims mesos, “com una mesura per adaptar-se al nou context editorial”, segons ha informat la congregació, que, en tot cas, ha assegurat que les dues institucions, “mantindran la seva activitat i comptaran amb tots els treballadors i treballadores actuals, indispensables per desenvolupar la nova etapa i els nous projectes”. En l’actualitat, llibreria i editorial comparteixen seu al carrer Roger de Llúria, número 5, a tocar de la plaça Urquinaona, ben a prop d’una altra cèlebre establiment dedicat al llibre religiós, la Llibreria Paulines.

Segons els Missioners Claretians, la llibreria es traslladarà al carrer Sicília cantonada amb la  Travessera de Gràcia, mentre que l’editorial se situarà en espais de la Cúria dels claretians al carrer Nàpols. El nou trasllat portarà, doncs, l’activitat i les instal·lacions al voltant del nucli claretià de Gràcia, ben conegut per l’Escola i l’Esportiu Claret i pel Santuari-Parròquia del Cor de Maria, situat al barri del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. Coincidint amb aquest canvi d’ubicació, Claret reforçarà la seva botiga online amb la voluntat de mantenir la missió pastoral i evangelitzadora, i de servei i suport a l’església de Catalunya.

A més, tant l’editorial com la llibreria mantenen la voluntat de continuar sent referent a Catalunya de títols de temàtica religiosa, humanística i literatura infantil, entre d’altres. Finalment, els Missioners Claretians també han volgut insistir en el manteniment de la seva sensibilitat especial cap a l’apostolat de l’Editorial i la Llibreria Claret, seguint l’estímul del seu fundador, sant Antoni Maria Claret. Hereus espirituals de l’impuls i trajectòria del Pare Claret en la inquietud per la difusió i publicació religiosa, al llarg d’anys d’història han anat cercant la millor adaptació pastoral i formes d’estructurar-se, des de la creació el 1927 de la Tipografia ClaretEditorial, per respondre a la seva missió.

‘Rut, l’estrangera que salva’

De fet, l’última novetat de l’editorial, presentada just abans de Sant Jordi és el conte ‘Rut, l’estrangera que salva’ i és el segon volum de la col·lecció infantil ‘Relats de Bíblia’ i tracta temes ben actuals com l’empoderament de les dones, la immigració i la gestió de les pèrdues. “Fer senzill un text amb tantes ressonàncies va ser tot un repte”, va explicar en la presentació l’autor de l’adaptació de la narració del llibre, Jesús Ballaz. El conte pretén simplificar en poques línies tota la riquesa de la història. És “una gran novel·la breu”, va dir l’autor.