La campanya nadalenca de l’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit popularitzar la Cora, una suposada veïna que celebra Nadal en companyia d’altres veïns, amics, convidats i saludats, que acaben instal·lant-se al seu terrat de tanta gent que són, a l’espot La taula infinita. Més enllà de la insistència amb què aquest anunci s’ha pogut veure a televisió i de les crítiques pel fet que un dinar de Nadal es transformi en un sopar en un terrat en ple mes de desembre, com si fos la revetlla de Sant Joan, han arribat també les crítiques pel cost de la campanya, proper al mig milió d’euros, i també pel pressupost per a l’estel gegant de la plaça de Sant Jaume.
“Cal gastar-se 145.000 euros en un estel de Nadal i 406.000 euros en un anunci per desitjar bones festes? Després, el govern de Jaume Collboni denega ajuts a entitats que fan una gran tasca social i solidària amb l’excusa que no hi ha prou pressupost”, ha indicat aquest dijous el president del grup municipal de Junts per Catalunya - Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, en un apunt a la xarxa social X (antic Twitter).
Cal gastar-se 145.000 euros en un estel de Nadal i 406.000 euros en un anunci per desitjar bones festes? Després el govern @jaumecollboni denega ajuts a entitats que fan una gran tasca social i solidària amb l’excusa que no hi ha prou pressupost. pic.twitter.com/AuBzOueJPD
— Jordi Martí Galbis (@jmartigalbis) January 2, 2025
La taula infinita
Segons el mateix dossier de l’Ajuntament de Barcelona, la campanya de Nadal d’enguany és obra de l’agència creativa Soon in Tokyo en col·laboració amb la productora de vídeo Primo, i transmet els valors més característics de Barcelona: oberta, diversa, solidària i acollidora, on es convida tothom a seure en una taula on tothom hi cap, una taula que s’omple de somnis i esperances per a grans i petits: una taula infinita. La intenció és celebrar Nadal des d'una perspectiva positiva i inclusiva de Barcelona, fent una crida a la col·lectivitat, la proximitat, l’amistat i la diversitat, amb una manera de fer Nadal alegre i oberta, que convida a compartir la festa en una taula que acull totes les Barcelones.
Pel que fa a l'estel de la plaça de Sant Jaume, que rep el nom d’Orígens, obra dels creadors Xevi Bayona i Àlex Posada, és una estructura de ferro, metacrilat i LED, amb un pes total de 2,5 tones i un diàmetre de nou metres, amb forma d’icosaedre, és a dir, vint puntes amb bases piramidals, en què cada punxa fa quatre metres de llarg. Aquest estel s’il·lumina cada vespre fins al 5 de gener.