El dissabte 21 i diumenge 22 d'octubre del 2023 tindrà lloc l'Open House a Barcelona i altres ciutats com Badalona, Sitges o L'Hospitalet de Llobregat. Es tracta del festival d'arquitectura més important de l'àmbit metropolità de Barcelona i, en aquesta nova edició, girarà entorn de la figura de Lluís Domènech i Montaner, arquitecte català del qual se celebra el centenari de la mort.
El festival és gratuït i obert a tothom, encara que en alguns llocs cal inscripció prèvia i s'espera una gran afluència de públic duran tot el cap de setmana. De fet, des del portal 48H OPEN HOUSE BARCELONA posaran en marxa un mapa en temps real de l'estat dels principals espais a Barcelona i àrea metropolitana.
A continuació et deixem una llista amb alguns dels recintes que trobaràs a prop de Barcelona i que pots visitar el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre:
Museu Badalona
Amb 3.400 metres quadrats de restes visitables al subsol, edificat sobre part de l’antiga ciutat romana de Baetulo, és una de les superfícies arqueològiques cobertes més grans de Catalunya. Es troba a pocs minuts de l'Ajuntament de Badalona, a la Via Augusta, i és un lloc ideal per tots aquells amants de l'arqueologia i la història. No cal fer inscripció prèvia i els horaris són dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores. Si vas en transport públic, tens a la teva disposició les estacions de Badalona Pompeu Fabra de l'L2 i la de Badalona de R1.
Itinerari Cementiri Vell
El Cementiri Vell de Badalona és un dels grans reclams i la visita guiada en aquest Open House 2023 farà un recorregut pel cementiri i també per l'interior de la capella. Allà estan enterrats alguns dels personatges més significatius de la història de la ciutat i es posa sobre la taula el valor artístic de les làpides i els panteons. En aquest cas, sí que cal fer inscripció prèvia i l'entrada és entre les 11 i les 13 hores del dissabte 21 i diumenge 22.
Can Vilumara
El recinte històric, situat a L'Hospitalet de Llobregat, és una fàbrica de seda natural que va tancar el 1982 i es va transformar en un institut. El va construir l'arquitecte Audet Puig i està catalogat com a bé cultural d'interès local. No cal fer inscripció prèvia i la forma més fàcil d'arribar és en metro (parades de Rambla Just Oliveras o Can Serra de l'L1) o Renfe (parada de L'Hospitalet de Llobregat de R1, R3 o R4).
Torre de la Creu
La casa va ser la primera obra de Josep Maria Jujol a la ciutat i està formada per cinc cilindres de diferents alçades. És, sens dubte, un dels recintes més interessants de Sant Joan Despí i està situat al costat de l'estació de Sant Joan Despí de l'R1 o R4 de Renfe i tampoc cal inscripció prèvia per gaudir de la visita guiada.
Refugi antiaeri Torre Balldovina
Un refugi important de la Guerra Civil, està situat als peus de la torre romànica del segle XI de la finca de la Torre Balldovina. Actualment, s’ha convertit en museu per ser testimoni de la història més recent de la població de Santa Coloma de Gramenet. Té horari d'11 a 13 hores del matí tant dissabte com diumenge i tens les parades de Santa Coloma de l'L1 i Can Peixauet de l'L9N.